Nieuws Omleiding door verbouwing lange gang Poliplein
8 april 2020

Om goed te kunnen werken aan de nieuwbouw van ons ziekenhuis is er een omleiding gemaakt in de centrale gang richting het Poliplein (route 725) en Vrouw en Kind. Een deel van die gang wordt gesloopt om ruimte te maken voor nieuwe gangen in de nieuwbouw. Via de omleiding zijn onder andere Vrouw en Kind, het Poliplein en het restaurant nog steeds bereikbaar. De omleiding zal naar verwachting één jaar in gebruik zijn.

U kunt de golfkar blijven gebruiken

Omdat het nu wat rustiger is in het ziekenhuis rijdt de golfkar ook door de omleiding. Deze zal de normale route, vanaf de opstapplaats achter de centrale hal tot aan de opstapplaats bij Vrouw en Kind, blijven aanhouden.

Afstand houden, ook in de omleiding

Op sommige plekken in de omleiding is de gang wat smaller. Wij verzoeken u om ook in deze gang voldoende afstand te houden van elkaar, minimaal 1,5 meter. Houd daarbij rechts aan en geef medebezoekers de ruimte. De verwachte extra looptijd via de omleiding is minimaal.

Kijkje in de nieuwbouw

Leuk om te weten: de omleiding voert u door de nieuwbouw en is voorzien van raampjes. Zo kunt u alvast een inkijkje nemen in ons nieuwe gebouw.
 
  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Nieuws homeNieuwbouw

Meer nieuws


Laatste vlucht Lifeliner 5 met coronapatiënten Aantal intensive-care-coronapatiënten sterk gedaald

22 mei 2020

Lifeliner 5 heeft vanuit standplaats Volkel 66 coronapatiënten en 2 non-COVID-intensive-care-patiënten vervoerd. De patiënten kwamen veelal uit ziekenhuizen uit het zuiden van het land en werden naar het noorden van Nederland en naar Duitsland gebracht, en vice versa.

lees meer

Twee onderzoeken naar malariavaccins; deel 2 Een vaccin gebaseerd op een verzwakte menselijke malariaparasiet

20 mei 2020

In een vernieuwende studie hebben Radboudumc en LUMC gezamenlijk een kandidaat-vaccin getest op basis van een genetisch verzwakte malariaparasiet. De resultaten van deze klinische trial laten zien dat het vaccin veilig is en een afweerreactie opwekt tegen een malaria-infectie.

lees meer

Twee onderzoeken naar malariavaccins; deel 1 Een vaccin gebaseerd op malariaparasieten die in knaagdieren voorkomen.

20 mei 2020

Een vaccin gebaseerd op malariaparasieten die in knaagdieren voorkomen zorgt bij mensen voor een afname van 95% in infectie van de lever. Een internationale samenwerking publiceert de resultaten in Science Translational Medicine.

lees meer

Thuiswerkers bewegen veel minder door coronamaatregelen Minder woon-werkverkeer wordt niet gecompenseerd

19 mei 2020

Mensen die door de coronamaatregelen minder bewegen omdat ze thuiswerken en minder activiteiten buiten de deur hebben, compenseren deze afname in beweging niet of nauwelijks, blijkt uit onderzoek van het Radboudumc onder deelnemers aan de Vierdaagse en de Zevenheuvelenloop.

lees meer

Onderzoek: Ruiken of je darmkanker hebt? Een elektrische neus analyseert je adem

19 mei 2020

Het elektronisch registreren en analyseren van bestanddelen van adem lijkt aan een opmars bezig. Maag-, darm-, en lever-arts Peter Siersema onderzoekt met collega’s of de e-Nose te gebruiken is voor diverse toepassingen.

lees meer

Ontstekingsremmer Anakinra lijkt ademhalingsfunctie te verbeteren in specifieke groep covid-19 patiënten

19 mei 2020

Een Grieks-Nijmeegs onderzoek naar het effect van anakinra bij 8 ernstig zieke covid-19 patiënten laat een verbetering van de ademhalingsfunctie zien. Ondanks de bemoedigende gegevens is het aantal patiënten in dit onderzoek nog te klein om harde conclusies te trekken.

lees meer