Nieuws Regionaal Overleg Acute Zorgketen Oost rinkelt alarmbel
24 december 2020

De ziekenhuizen in het Regionaal Overleg Acute Zorgketen (ROAZ Oost) waartoe ook het Radboudumc behoort zien een enorme toename van patiënten besmet met het coronavirus die opgenomen moeten worden op de COVID-afdelingen en op de IC’s. Hierdoor zijn zij genoodzaakt om in een hoog tempo deze specifieke zorg op te schalen en bedden vrij te maken. Landelijk zijn er afspraken gemaakt echt alleen de urgente zorg door te laten gaan en andere zorg uit te stellen. Dat is een moeilijk maar belangrijk besluit.

De ziekenhuizen zijn bezorgd over de toename van besmette patiënten en luiden de noodklok.

Lees hier het complete bericht.

Meer informatie


Margie Alders

persvoorlichter

+31622421639
neem contact op

Meer nieuws


Kwetsbare Nijmegenaren door corona minder vaak fysiek bij de huisarts

22 januari 2021

De COVID-19-pandemie heeft in 2020 in Nijmegen en omstreken geleid tot een flinke afname van huisartsconsulten voor patiënten met chronische fysieke gezondheidsproblemen. Ook daalde het aantal fysieke consults voor patiënten met mentale klachten, hoewel de vraag daarnaar gelijk bleef.

lees meer

Nieuwste 3D technologie toegepast bij vaardigheidstraining Radboudumc Health Academy

22 januari 2021

Verpleegkundigen oefenen na de training thuis of op de afdeling met 3D anatomische modellen, zodat ze zich sneller vertrouwd voelen om de zorg in de praktijk toe te passen.

lees meer

Rob Aarnoutse benoemd tot hoogleraar aan het Radboudumc

22 januari 2021

Ziekenhuisapotheker en klinisch farmacoloog Rob Aarnoutse is benoemd tot hoogleraar 'Translationele farmacologie van antimicrobiële middelen, in het bijzonder geneesmiddelen bij tuberculose'.

lees meer

Bestralings-boost verlaagt kans op terugkeer prostaatkanker

21 januari 2021

Een extra dosis straling precies op de tumor verbetert de vooruitzichten van mannen met niet-uitgezaaide prostaatkanker, zonder extra bijwerkingen. De kans dat de ziekte binnen vijf jaar terugkomt, is voor hen minder groot dan voor mannen die de ‘boost’ niet krijgen.

lees meer

Is het mogelijk om je pijngrens te beïnvloeden?

15 januari 2021

Pijnonderzoeker Esmeralda Blaney Davidson geeft antwoord bij de Universiteit van Nederland

lees meer