Nieuws COVID-19 vaccinatie van medische hoog-risicogroepen

20 februari 2021

Het oorspronkelijke bericht is geüpdatet.

Lees de update van 17 maart 
Lees de update van 25 maart
Lees de update van 15 april

Oorspronkelijk bericht:

Het ziet er naar uit dat patiënten van enkele medische hoog-risicogroepen met voorrang gevaccineerd gaan worden in het ziekenhuis waar ze onder behandeling zijn. Het streven is deze patiënten in maart te vaccineren, maar dat is mede afhankelijk van de levering van vaccins.

Naar verwachting zal het gaan om:
1. patiënten waarbij in de laatste 5 jaar bloedkanker is vastgesteld. Voorbeelden hiervan zijn mensen met leukemie, lymfeklierkanker en lymfomen;  
2. patiënten met ernstig nierfalen of -dialyse;
3. patiënten na orgaan- of stamcel- of beenmergtransplantatie;
4. patiënten met een (ernstige) aangeboren afweerstoornis;
5. patiënten met zenuw- of spieraandoeningen die de ademhaling bemoeilijken.

Wat betekent het voor u?

Als u tot de groep behoort die gevaccineerd wordt én u bent voor de betreffende aandoening onder behandeling in het Radboudumc, dan krijgt u een uitnodiging voor vaccinatie. De planning van de vaccinatie is nu nog niet klaar. Deze hangt onder andere af van de beschikbaarheid van vaccins.

We moeten het definitieve besluit van het RIVM hierover afwachten en hebben daarna tijd nodig om zorgvuldig te beoordelen om welke patiënten het gaat. Uiteraard gaan we er voortvarend mee aan de slag. Als er akkoord is en de voorbereidingen klaar zijn, ontvangt vanzelf een uitnodiging, u hoeft uw arts hierover niet te bellen. Via onze nieuwsberichten op de website houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen.

Meer nieuws

  • Medewerkers
  • Intranet