Nieuws Update vaccinatie hoogrisico patienten
17 maart 2021

Het oorspronkelijke bericht is geüpdatet.

Lees de update van 15 april 

Oorspronkelijk bericht:

Zoals eerder vermeld heeft het ministerie van VWS besloten dat een aantal groepen patiënten met een medisch hoog risico vervroegd in aanmerking komen voor vaccinatie. Landelijk zijn vier patiëntengroepen geselecteerd die gevaccineerd worden in het ziekenhuis waar ze onder behandeling zijn. Dit wijkt af van de vijf groepen die in het vorige nieuwsbericht werden genoemd.

De vier groepen zijn:
1. Patiënten met bloedkanker of een andere ernstige bloedziekte. Op deze webpagina vindt u een overzicht van de aandoeningen die hieronder vallen.
2. Patiënten met ernstig nierfalen of dialyse.
3. Patiënten na orgaantransplantatie, stamceltransplantatie of beenmergtransplantatie.
4. Patiënten met een (ernstige) aangeboren afweerstoornis.

Voor alle vier groepen volgen we de regels van het RIVM en wordt alleen een uitnodiging gestuurd naar patiënten in de leeftijd van 18 tot 74 jaar, die de laatste 18 maanden een controle of behandeling in ons ziekenhuis hebben gehad.

Wijziging: De eerder genoemde vijfde groep - patiënten met zenuw- of spieraandoeningen die de ademhaling bemoeilijken - zal waarschijnlijk toch worden uitgenodigd door de ziekenhuizen heeft het RIVM aangegeven. De planning hiervan is nog onduidelijk. Zodra hierover meer bekend is kunt u dit hier lezen. Wij verzoeken u om ons hierover niet te bellen, maar onze website in de gaten te houden.

Wat betekent dit voor u?

Als u tot de genoemde hoogrisico groep behoort die gevaccineerd wordt én u bent voor de betreffende aandoening onder behandeling in het Radboudumc, dan krijgt u van ons een uitnodiging voor vaccinatie. De verwachting is dat u de uitnodiging dit weekend (week 11) thuis per post ontvangt.

Heeft u vragen?

We kunnen ons voorstellen dat u vragen hierover heeft. We hebben een aantal vragen en antwoorden voor u op een rij gezet.

Meer nieuws


Aantallen besmettingen, versoepelingen en volle IC's en COVID-afdelingen

8 april 2021

In dit bericht leggen we uit hoe de situatie in de ziekenhuizen, waaronder het Radboudumc, momenteel is en wat we de komende weken verwachten.

lees meer

Obesitas is niet van invloed op de afweerrespons bij COVID-19-patiënten op de IC Onderzoek naar patiënten op de IC van het Radboudumc

31 maart 2021

Onderzoekers van het Radboudumc bekeken de afweerreactie, ademhalingsfuncties en het ziektebeloop van COVID-19-patiënten toen ze eenmaal op de Intensive Care waren opgenomen. Zij kwamen tot de conclusie dat obese IC-patiënten geen slechtere prognose hebben dan mensen zonder obesitas.

lees meer