Nieuws Lifeliner 5 weer in de lucht

24 november 2021

Vanaf komende donderdag 25 november wordt de Lifeliner 5 opnieuw ingezet om bij te dragen aan de verspreiding van IC coronapatiënten naar Intensive Care afdelingen in Duitsland. Het nieuws komt na de sterk oplopende cijfers in de ziekenhuizen en de aankondiging van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) dat er weer patiënten in Duitsland behandeld gaan worden. Lifeliner 5 zal van maandag tot en met zaterdag worden ingezet. Hoe lang de Lifeliner 5 deze keer actief blijft voor het vervoer van coronapatiënten is nog onbekend.

Het Mobiel Medisch Team (MMT) van het Radboudumc zal vanuit Leeuwarden de Lifeliner 5 bemensen en hierin samenwerken met RAV Fryslân en ANWB-Medical Air Assistance. Zij zullen, zoals gebruikelijk, vanuit het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten (LCSP) opgeroepen worden voor het vervoeren van IC-patiënten. Voor spoedvervoer voor de Waddeneilanden is nu een aparte  vervangende helikopter  beschikbaar.

De helikopter speelt een belangrijke rol bij het snel en veilig vervoeren van IC-patiënten. Het ontlast het medisch vervoer over de weg en wordt ingezet op lange afstanden. Vervoer per helikopter gaat sneller dan vervoer over de weg.
 

Meer informatie


Margie Alders

woordvoerder

+31622421639
neem contact op
lees meer

Meer nieuws

  • Medewerkers
  • Intranet