Er zijn weer collectanten actief die zeggen te collecteren voor het Radboudfonds. Het Radboudumc en de fondsen van het Radboudumc collecteren niet huis-aan-huis. Wij raden u aan geen geld aan deze valse collectanten te geven en melding te doen bij de politie.
Valse collectant herkennen
De politie zegt het volgende over het herkennen van valse collectanten:
Landelijke collectes worden altijd duidelijk van tevoren aangekondigd. U kunt dat nagaan in het collecterooster van het Centraal Bureau Fondsenwerving. Een collectant moet kunnen laten zien dat hij of zij verbonden is aan een bepaalde organisatie, bijvoorbeeld door een speciaal identificatiebewijs. Ook een afschrift van de lokale vergunning moet kunnen worden getoond. Een 'ouderwetse' collectebus moet gesloten en verzegeld zijn.
Vraag om legitimatie
Een belangrijke tip is: vraag áltijd naar legitimatie. Officiële collectanten kunnen zich altijd identificeren met een pasje. Ze dragen ook een badge. Daarnaast kunt u op de website van de gemeente waar u woont kijken of er een vergunning is afgegeven voor de collecte. Bel bij twijfel altijd de politie.
Meer informatie
Meer nieuws

Nieuwe manier van diagnostiek spoort ‘onvindbare’ genetische afwijkingen op
15 april 2021Onderzoek biedt leidraad voor wereldwijde toepassing
lees meer
Meer regie over Parkinson en Alzheimer met apps en avatars Nieuw ICAI lab voor OnePlanet Research met Radboudumc, Radboud Universiteit, en imec
14 april 2021One Planet Research ontwikkelt nieuw ICAI lab
lees meer
NWO Vici-subsidie voor Michiel Vermeulen voor onderzoek naar modificaties van RNA-moleculen
14 april 2021Michiel Vermeulen, hoogleraar moleculaire biologie aan het Radboudumc, ontvangt een NWO Vici-subsidie ter waarde van 1,5 miljoen euro. Hij gaat hiermee onderzoek doen naar modificaties van RNA-moleculen. Deze spelen een belangrijke rol bij het reguleren van genexpressie.
lees meer
KWF: 2,5 miljoen voor kankeronderzoek Groen licht voor innovatief onderzoek naar eierstokkanker en immunotherapie
13 april 2021Het Radboudumc ontvangt 2,56 miljoen euro van KWF Kankerbestrijding voor drie onderzoeken om oncologische vooruitgang in coronatijd te waarborgen. De projecten die zijn gehonoreerd focussen op innovatief onderzoek naar eierstokkanker en baanbrekende immunotherapie.
lees meer.aspx?width=674&height=401&ext=.jpg&type=BlockColumn1Zoom1)
Zelflerende algoritmes Zesde aflevering podcast 'AI for Life'
13 april 2021In de zesde aflevering van de podcast 'AI for Life' staan ditmaal zelflerende algoritmes centraal.
lees meer