Nieuws Wereldkankerdag 4 februari Kanker in Beeld
3 februari 2021

Op 4 februari trok het Radboudumc-online programma Kanker in Beeld veel geïnteresseerden. Wilt u nog filmpjes terugkijken, of was u er niet bij op 4 februari? Goed nieuws. De plattegrond van onze campus blijft nog een tijdje online staan. Kijk hier!

Op Wereldkankerdag, 4 februari, bracht het Radboudumc op diverse manieren kanker in beeld. De hele dag was er mogelijkheid tot meedoen, luisteren en kijken, met een verscheidenheid aan webinars, online rondleidingen en live-chatsessies. Tijdens de live-onderdelen was er veel interactie met de bezoekers.

Veel interesse

Veelbezocht was bijvoorbeeld het filmpje 'Hoe herkent u huidkanker?'. Ook het webinar 'Wetenschappelijk onderzoek en kanker' en de podcast over sarcomen (zeldzame kankers) kregen veel bezoekers. Het filmpje 'Wat is een multidisciplinair overleg?' en het ervaringsverhaal over arbeidsgerichte zorg zijn ook veelvuldig bekeken.

Het hele Kanker in Beeld-programma staat nog hier. Het programma is nog bepaalde tijd vrij toegankelijk.

Live-programma

Onderdeel van deze Kanker in Beeld-dag is een webinar over wetenschappelijk onderzoek en kanker. Na het webinar vindt een live chatsessie plaats met onze experts. In de sessie wordt aandacht besteed aan de coronavaccinatie en kanker. Vooraf kunt u uw vraag stellen via de website (na pre-registratie), of tijdens de chatsessie aan onze experts. Zij beantwoorden binnengekomen vragen tijdens deze chatsessie.
Webinar 10.00-11.00 uur: wetenschappelijk onderzoek en kanker: wat betekent dat voor u?
Live chat 11.30-12.30 uur: coronavaccinatie en kanker

Kanker in Beeld: gevarieerd programma

Naast de live-onderdelen is er nog veel meer informatie online te vinden over tal van onderwerpen die te maken hebben met kanker. Bijvoorbeeld:

  • Welke nieuwe manieren zijn er om kanker op te sporen en te behandelen?
  • Kun je huidkanker herkennen?
  • Wat zijn zeldzame kankers?

Zo zijn er filmpjes, virtuele rondleidingen, of kunt u minicolleges volgen over bijvoorbeeld huidkanker (Hoe herken je dat?), over het vroegtijdig opsporen van erfelijke kanker (Waarom is dat belangrijk? En, hoe doe je dat?).

Virtuele rondleiding

Een van de virtuele rondleidingen leidt naar de MITeC, onze innovatieve operatiekamer. Of check in bij een patiëntoverleg: hoe ziet dat eruit, zo'n zogenoemd MDO (multidisciplinair overleg), waarbij alle zorgdisciplines aanwezig zijn?

Meer

Ook kunt u antwoord krijgen op vragen wat immunotherapie is, of hoe we onderzoek doen naar prostaatkanker. Of: wat zijn de late effecten van kanker op je gezondheid eigenlijk? En hoe ga je om met kanker en je werk? Niet alleen onze experts vertellen, ook worden bijvoorbeeld ervaringen gedeeld door een jonge kankerpatiënte.

Programma

Bekijk hier het hele programma. Als u zich vooraf registreert, krijgt u per mail een herinnering. Heeft u nu al een vraag aan onze experts voor de live-sessie, dan kunt u die vast stellen (na pre-registratie). Het programma is vrij toegankelijk.

  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Centrum voor Oncologie

Meer nieuws


Bundeling Digital Health spelers regio Nijmegen

12 januari 2022

Health Valley heeft een Digital Health Guide gepubliceerd om Digital Health spelers in de regio Nijmegen en daarbuiten te verbinden.

lees meer

Verbeterde AI moet kankeronderzoek en -zorg enorme boost geven Twee ERC Starting Grants voor onderzoekers Radboudumc, Geert Litjens

10 januari 2022

Twee onderzoekers van het Radboudumc, Geert Litjens en Rogier Kievit, hebben een European Research Council (ERC) Starting Grant ontvangen. Geert Litjens ontwikkelt een compleet nieuwe vorm van AI met te verklaren resultaten en die ook zelfstandig de stap naar diagnose en prognose kan maken.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet