Nieuws Bekijk de nieuwe Radboudumc Nieuws & Verhalen-pagina

27 januari 2022

Vanaf vandaag is de Radboudumc Nieuws & Verhalen-pagina een feit. Een overzichtelijke verzamelpagina op Radboudumc.nl waarin nieuwsberichten, (patiënt)verhalen en wetenschapsthema's zijn gebundeld. Én waar patiënten vertellen over onze persoonsgerichte en innovatieve zorg. Een plek met nieuws en verhalen om te delen.

De Nieuws & Verhalen-pagina bestaat uit drie elementen:

Wetenschapsdossiers en nieuws zijn nu logischer gebundeld. Nieuw zijn de persoonlijke patiëntverhalen. Hier vertellen onze patiënten over hun persoonlijke ervaring in het Radboudumc, welk effect onze zorg op hen had, en wellicht nóg heeft. Zo vertelt profwielrenner Fabio over zijn kaakreconstructie: ‘Reepjes uit mijn gehemelte zijn aan de binnenkant van mijn lip gezet. Het leek wel lego voor chirurgen.’ Op de Nieuws & Verhalen-pagina kunt u vinden wat het Radboudumc biedt in zorg, onderzoek en onderwijs.

Delen? Dat mag!

De Nieuws & Verhalen-pagina is er voor iedereen: van (aanstaande) patiënten en hun familie en artsen/zorgverleners tot wetenschappers/onderzoekers en overige geïnteresseerden. Nieuwsgierig geworden? Neem vooral een kijkje. Leest u een interessant bericht? U bent van harte welkom om de artikelen te delen met andere geïnteresseerden via social media of e-mail.

Meer nieuws


Aanpassing primaire eindpunten in onderzoek immuuntherapie komt vaak voor Onderzoekers roepen op tot meer transparantie

9 juni 2023

Bijna tweederde van 38 onderzochte gerandomiseerde studies met immuuntherapie bij blaas-, long- en nierkanker bevat een aanpassing aan primaire eindpunten. Hierover werd vaak niet transparant gerapporteerd. 

lees meer

Focussed Ultrasound nog geen volwaardig alternatief voor parkinsonpatiënt Neurochirurg Saman Vinke nu nog terughoudend over nieuwe techniek

6 juni 2023

Volgens neurochirurg Saman Vinke is het nog te vroeg voor teveel optimisme over de Focussed Ultrasound voor parkinsonpatiënten: “De techniek moet zijn waarde in het totale pakket van behandelingen nog bewijzen.”

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet