Nieuws Veertien Radboud-onderzoekers in top meest geciteerde wetenschappers

21 november 2022

Op de lijst met de 1 procent meest geciteerde wetenschappers jaar staan dit jaar veertien wetenschappers van het Radboudumc en/of de Radboud Universiteit. Dit betekent dat hun werk veel wordt gebruikt door (internationale) collega-wetenschappers. Nederland levert maar liefst 210 wetenschappers, en staat daarmee zevende op de ranglijst, achter de Verenigde Staten, China, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Australiƫ en Canada.

De lijst, bestaande uit 6938 wetenschappers, werd bekendgemaakt door het Amerikaanse bedrijf Clarivate Analytics. Op deze jaarlijkse ranking staan onderzoekers die aantoonbaar een aanzienlijke invloed hebben in hun wetenschappelijke veld of velden doordat ze meerdere papers hebben gepubliceerd die het meest zijn geciteerd gedurende de afgelopen tien jaar. Acht van de twintig onderzoekers zijn in de lijst van Highly Cited Researchers 2020 ingedeeld in de categorie ‘Cross-Field’: zij worden in verschillende vakgebieden geciteerd. Clarivate Analytics wil zo de ‘kunstmatige muren tussen disciplines’ doorbreken.

De Highly Cited Radboud-onderzoekers (in alfabetische volgorde)

Christian Beckmann – Neurowetenschappen en Gedrag*
Bas Bloem – Neurowetenschappen en Gedrag
Jan Buitelaar – Cross-Field
Reinout van Crevel – Cross-Field
Mike Jetten – Cross-Field
Leo Joosten – Immunologie
Mikhail Katsnelson – Fysica
Bart-Jan Kullberg – Cross-Field
Jos van der Meer - Immunologie
Johan Mouton (†) – Cross-Field
Robert Oostenveld – Neurowetenschappen en Gedrag*
Jessica Quintin, Cross-Field
Frank van de Veerdonk – Cross-Field
Paul Verweij – Cross-Field

(*) Christian Beckmann is ook verbonden aan University of Oxford in het Verenigd Koninkrijk. Robert Oostenveld is ook verbonden aan het Karolinska Institut in Zweden.

Meer informatie


Annemarie Eek

wetenschapsvoorlichter

neem contact op

Meer nieuws

  • Medewerkers
  • Intranet