Nieuws OnePlanet Research Center viert vijfjarig jubileum met evenement ‘Gelderse innovaties met wereldwijde impact’

7 maart 2024

Het innovatiecentrum OnePlanet Research Center bestaat vijf jaar en viert dit met een jubileumevenement op 3 april 2024 op Industriepark Kleefse Waard te Arnhem.

 

Sinds de start in 2019 is OnePlanet Research Center uitgegroeid tot een gedegen organisatie op het gebied van nano- en digitale technologie in landbouw, voeding, gezondheid en milieu. Met meer dan 100 werknemers, kantoren in Wageningen en Nijmegen, uitgebreide laboratoriumfaciliteiten en vernieuwende onderzoeksprogramma's heeft OnePlanet de afgelopen 5 jaar aan baanbrekende innovaties gewerkt. Daarnaast heeft het bloeiende OpenEducation-programma en de samenwerking met MKB in de regio bijgedragen aan het welslagen van het centrum.

 

Innovaties

Om deze mijlpaal te vieren, organiseert OnePlanet Research Center een dynamische middag waarin niet alleen wordt teruggeblikt op de behaalde resultaten maar ook vooruit wordt gekeken. Richard van Wezel, Director of Health - Management team OnePlanet Research Center: “De eerste twee studies bij gezonde proefpersonen met de slimme pil van OnePlanet om metingen in het maag en darmstelsel te gaan doen zijn voorspoedig verlopen. Dit jaar willen we gaan starten met studies bij patiënten in samenwerking met het Radboudumc.”

Tijdens de middag zijn er diverse demonstraties van ontwikkelde innovaties en de betrokken onderzoekers nodigen de bezoekers uit vragen te stellen. Ook is er tijdens de aanvangslunch en afsluitende borrel voldoende gelegenheid om te netwerken. De founding partners, stakeholders, samenwerkingspartners van OnePlanet en andere geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij het evenement.

 

Slim toilet

Wil je meer weten over hoe innovaties als de inslikbare sensorpil en het slimme toilet een bijdrage leveren aan de gezondheid van de mens in de toekomst? Of wil je weten hoe een autonome kas en digitale boomgaard een bijdrage leveren aan het wereldwijd vraagstuk van voedselzekerheid? Of ben je geïnteresseerd in het onderwijs van de toekomst en de leer-werkplaatsen waarin studenten van verschillende achtergronden met elkaar samenwerken om tot praktische oplossingen te komen? Wees erbij en meld je hier aan!

Meld je hier aan voor het OnePlanet Research Center evenement

 

OnePlanet Research Center

OnePlanet Research Center is een samenwerking tussen het microchip-onderzoekscentrum imec, Wageningen University & Research (WUR), Radboud Universiteit (RU) en Radboudumc. Daarnaast wordt het innovatiecentrum gesteund door de provincie Gelderland. Met een focus op het snijvlak van landbouw, voeding, gezondheid, milieu en hightech, werkt OnePlanet aan baanbrekende innovaties die bijdragen aan het oplossen van grote maatschappelijke uitdagingen, zoals de stikstofcrisis, voedselzekerheid en de druk op de zorg. Door domein-expertise te combineren met sensoren, sensor-connectiviteit en data science/kunstmatige intelligentie, worden applicatie-innovaties ontwikkeld die het verschil maken. OnePlanet werkt hiervoor ook nauw samen met bedrijven, van het Gelderse mkb tot en met nationale en internationale industriële partners. Via het OpenEducatie programma maakt ze haar kennis en technologie ook toegankelijk voor studenten van mbo, hbo en wo.

Meer nieuws


Wereldwijde focus op antibioticaresistentie

24 mei 2024

Een serie artikelen in The Lancet, met onder meer Heiman Wertheim, roept op tot een daadkrachtige aanpak van antibioticaresistentie. Een voorschot voor de bijeenkomst van de VN, later dit jaar.

lees meer

Vrouwen ontwikkelen vaker milde variant ziekte van Stargardt

23 mei 2024

Bij de milde vorm van de ziekte van Stargardt, een erfelijke oogziekte, krijgen vrouwen vaker problemen met zicht dan mannen. Dit blijkt uit promotieonderzoek van Stéphanie Cornelis.

lees meer

Ruimte voor risicovolle research in Nijmegen

15 mei 2024

Zes Nijmeegse onderzoeksprojecten krijgen een subsidie binnen de NWO Open Competitie ENW-XS.

lees meer

NWO ondersteunt ondernemende wetenschappers

5 april 2024

Yvonne Derks en Kiran Vaidhya Venkadesh van het Radboudumc zijn benoemd tot Fellow in het Faculty of Impact onderzoeksprogramma van NWO.

lees meer

Nijmeegse onderzoekers vinden nieuwe genetische oorzaak bubble boy ziekte SCID Genetische screening SCID via hielprik kan verder verfijnd worden

19 maart 2024

Onderzoekers uit Nijmegen en Newcastle ontdekten een nieuwe genetische mutatie die leidt tot een ernstige gecombineerde afweerstoornis (SCID). Het is voor het eerst dat een mutatie in het proteasoom, een moleculaire hakselaar, is gekoppeld aan deze ernstige ziekte.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet