29 oktober 2019 Met het DSD-team biedt het Radboudumc al lang gespecialiseerde zorg aan mensen met alle vormen van DSD (Disorders/Differences in Sex Development). Voor pasgeborenen, kinderen en adolescenten zijn er specifieke zorgpaden en multidisciplinaire poli’s die zorg op maat bieden. Wij weten dat ook (jong)volwassenen met de diverse DSD-condities veel vragen hebben, waar nog onvoldoende aandacht voor was. Daarom hebben wij nu de DELTA-poli ingericht specifiek voor (jong)volwassenen met DSD.
 
DELTA staat voor ‘DSD en lange termijn adult’. Bij de poli kunnen (jong)volwassenen met DSD terecht met alle vragen, of het nu gaat om seksuele of relationele problematiek, psychologische vragen of vragen over hormoonbehandeling of operatie. Coördinator en gynaecoloog Marian Spath: “We zijn er voor alle mensen met een vorm van DSD. Denk hierbij aan 46 XY DSD zoals androgeen ongevoeligheidssyndroom, gonadale dysgenesie, maar ook 46 XX DSD vormen als AGS. Ook mensen met het Klinefelter syndroom of hypogonadotroop hypogonadisme zijn van harte welkom. Voor mensen met Turner syndroom bestaat al een speciale volwassen Turner polikliniek.”

Hoe werkt het?

Heeft uw patiënt met een DSD-conditie een vraag, of heeft deze hulp en begeleiding nodig? Dan kunt u via Zorgdomein (Gynaecologie > overige zorgvragen > stoornissen/variaties in de geslachtelijke ontwikkeling) of per fax (024-3619456) uw patiënt doorverwijzen naar de DELTA poli. Als u voorafgaande aan de verwijzing wilt overleggen, bel dan Marian Spath via 024-3614725 of mail naar: dsdcentrum@radboudumc.nl. Marian beoordeelt eventueel na telefonisch overleg met u of uw patiënt wie de beste hulp kan bieden. Dat kan een endocrinoloog, psycholoog, seksuoloog of bijvoorbeeld gynaecoloog zijn. In overleg met uw patiënt wordt dan een afspraak ingepland.

Meer informatie

Meer informatie over de DELTA-poli vindt u op onze website. Ook vindt u hier meer informatie over de DSD-condities en onze zorg hiervoor.
 

Meer nieuws


Nieuw zorgaanbod en e-health bij Psychiatrie

12 mei 2022

De polikliniek Ontwikkelingsstoornissen van de afdeling Psychiatrie is uitgebreid met zorg voor patiënten met ADHD en een verslaving. Daarnaast biedt de afdeling sinds april e-health voor patiënten met ontwikkelingsstoornissen, waardoor wachtlijsten korter zijn geworden.

lees meer

Uitbreiding teleconsultatie met Geriatrie

12 mei 2022

Het Radboudumc heeft het aanbod van de teleconsultatie verder uitgebreid. Stel nu ook online uw vragen aan onze specialisten van Geriatrie.

lees meer

Vrouwen met ‘rustige’ vulvaire LS voor controles terug naar de huisarts

10 mei 2022

Vrouwen met een stabiel en rustig huidbeeld worden vanuit de Vulvapoli terugverwezen naar de huisarts voor verdere controles. De geadviseerde frequentie hiervan is levenslang 1x per jaar.

lees meer

Aanpassing in verwijzing huidkanker

10 mei 2022

Sinds kort is het voor huisartsen niet meer mogelijk om patiënten met (verdenking) op bepaalde vormen van laag-complexe huidkanker te verwijzen naar het Radboudumc. Deze patiënten worden voortaan elders in de regio gezien en behandeld.

lees meer

Verhuizing zorg Dekkerswald naar Nijmegen

10 mei 2022

Het Radboudumc gaat de locatie Dekkerswald verlaten. Tussen 27 mei en 4 juli vindt de verhuizing naar onze Nijmeegse campus plaats. Zorgdomein wordt hierop aangepast, zodat nieuw verwezen patiënten naar de juiste locatie van het Radboudumc gaan.

lees meer

Netwerk transmurale wondzorg regio Nijmegen van start met implementatie kwaliteitsstandaard

15 april 2022

Onder regie van CWZ, Radboudumc, ZZG Zorggroep, Allerzorg en NEO Huisartsenzorg is in de regio Nijmegen een start gemaakt met de implementatie van de Kwaliteitsstandaard Organisatie van Wondzorg in Nederland.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet