Marijn Post alumnus BMS

Ik heb mijn opleiding biomedische (gezondheids)wetenschappen gevolgd tussen 1999 en 2004. Ik wist tijdens deze periode waar mijn interesses lagen en het was dus duidelijk welke kant ik zou opgaan qua hoofdvak (nu master): bewegingswetenschappen. Wat ik daar dan precies mee ging doen, welke kant ik koos binnen de bewegingswetenschappen en wat ik dan wilde worden, vond ik maar lastig. Ik heb dan ook van alles gedaan: een stage ergonomie bij een gezondheidsmanagement bureau (wel erg commercieel), een vak sportpsychologie bij Vrije Universiteit (misschien wilde ik iets met sport?), een stage bij het NICI op de faculteit psychologie (neuroanatomie misschien?) en een ministage op de afdeling anatomie waarin ik een review heb geschreven. Leuk, maar allemaal zaken gericht op onderzoek.

1 Beroepsoriëntatie

'Ondanks dat ik altijd terecht kon bij een docent om te bespreken wat ik kon doen om een bepaalde interesse te ontwikkelen werd er toentertijd nog niet veel georganiseerd qua beroepsoriëntatie. We zijn wel bij een paar farmaceutische bedrijven gaan kijken en we hebben één keer een meeting gehad waarbij we aanwezig konden zijn bij verschillende praatjes van alumni om te horen wat voor werk ze deden.  Ook dit richtte zich vooral op onderzoek en de richting die je binnen het onderzoek op kon gaan. Het sprak me niet erg aan en ik vroeg me af of ik eigenlijk wel onderzoeker wilde worden, kortom ik zat een beetje in een identiteitscrises. Wat ben je eigenlijk als je biomedische wetenschappen hebt gestudeerd? Je bent geen arts, geen bioloog en onderzoeker klinkt ook zo algemeen. Ik heb het idee dat veel studenten nu nog steeds hiermee worstelen.'

2 Beroepsgeschiedenis

'Ik ben in eerste instantie begonnen met een PhD in neurofysiologie. Superleuk en een hele goede ervaring, maar daarna werd wel duidelijk dat ik geen echte onderzoeker was. Ik wilde meer praktisch bezig zijn en dacht dat ik beter fysiotherapeut kon worden. Echter, tijdens mijn intake bleek dat ze een anatomiedocent nodig hadden en zo ben ik 7 jaar lang anatomie docent geweest op een hogeschool voor fysiotherapie. Vervolgens heb ik een switch gemaakt en werk ik nu voor de bibliotheek van Wageningen University & Research als docent informatievaardigheden en onderwijsondersteuner. Mijn passie lag dus niet in het onderzoek maar ligt in het onderwijs.'

3 Wat heb jij gemist tijdens je studie qua beroepsoriëntatie en welke tips heb je om dit te verbeteren?

'Ik vind het jammer dat ik deze passie voor onderwijs niet tijdens mijn studie heb leren kennen. Er werden toen nog weinig mogelijkheden hiervoor geboden. Het is belangrijk studenten te laten zien dat je als student biomedische wetenschappen niet per se onderzoeker hoeft te worden maar je ook kan ontwikkelen tot docent, beleidsmedewerker, adviseur, communicatiemedewerker, arts etc. De opleiding zou studenten voorbeelden kunnen laten zien, maar misschien nog belangrijker: een opleiding moet flexibel zijn en meebewegen met studenten. Onderzoek doen is natuurlijk de basis (met name in de bachelor), maar geef studenten ook mogelijkheid om zich te ontwikkelen tot een ander beroep. Geef opties tot snuffelstages bij bedrijven, instanties of hogescholen, geef een minor onderwijs (bijv.  waarbij ze hun BKO al kunnen halen), wees flexibel in het volgen van vakken op andere opleidingen (zelfs hogescholen) en zorg ervoor dat er een goede loopbaancoach is die kan helpen bij het maken van keuzes, en die in staat is om studenten in contact te brengen met eventuele voorbeelden. Ook extra curriculaire activiteiten kunnen hier natuurlijk bij helpen en stimuleren, zoals het doen van bestuurswerk, studentassistentschappen en het volgen van cursussen. Het helpt richting te geven aan waar de interesse van de student liggen.'
 

Onderwijs Career Service

Over de Career Service voor studenten

De Career Service van de Radboudumc Health Academy is er speciaal voor studenten van de Medische Faculteit en geeft advies over loopbaanoriëntatie, denkt mee over jouw toekomst, organiseert interessante workshops én geeft jou een overzicht van evenementen die gericht zijn op loopbaanoriëntatie.


Contact opnemen

Je kunt met de Career Service contact opnemen voor een loopbaangesprek, CV- LinkedIn- of motivatiebrief check en of andere loopbaangerelateerde vragen.

 

lees meer

Agenda

Benieuwd naar de activiteiten van de Career Service, bekijk het aanbod op de Brightspace Course: Course Career Orientation MED-CAREER-H. voor onze facultaire activiteiten.

Benieuwd naar het gehele aanbod van de Radboud Universiteit op het gebied van loopbaanorientatie Agenda | Radboud Universiteit (ru.nl)

Mocht aanmelden via de link niet lukken stuur dan een email naar Careerservice.rha@radboudumc.nl


Zelf aan de slag!

Wil je zelf aan de slag, bekijk dan onze brochures. Op onze course Career Orientation op Brightspace vind je de meest recente handouts over meerdere onderwerpen.

lees meer

Hoe vind je een stageplaats of vacature?

Let op: niet alle stage- en vacaturepagina's zijn hier vermeld.

lees meer

Hoe vind je een stageplaats of vacature?

Stageplaatsen

Opleidingen


Intern (faculteit medische wetenschappen)

Vacatures en stageplaatsen Radboud Universiteit

Extern / intermediairs 

 

Kennismaken & dagje meelopen


Andere masters volgen? Bekijk de masterkaarten

Ben jij op zoek naar masterprogramma's die je na je bachelor, voor of tijdens je master of aansluitend op je huidige master kunt volgen? Bekijk dan de verschillende masterkaarten voor BMW, GNK en THK studenten.

lees meer

Course Career Orientation op Brightspace op Brightspace

Deze toolbox biedt je de mogelijkheid om loopbaanvaardigheden te ontwikkelen, op het moment dat het jou goed uitkomt en op elk moment in je studie. lees meer

Course Career Orientation op Brightspace op Brightspace

Brightspace course / toolbox Career Orientation

In de vrijblijvende course / toolbox Career Orientation doorloop je aan de hand van praktische kennisclips, tests, oefeningen, handouts en checklists het sollicitatieproces van A tot Z. Zo krijg je een duidelijker antwoord op de vragen: wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik en hoe kom ik daar? Je kunt de cursus helemaal doorlopen, of slechts een enkel onderdeel zoals het CV. Op deze manier kun je in je eigen tijd en tempo online aan de slag met het ontwikkelen van je sollicitatievaardigheden, zoals:

  • verkrijgen van inzicht in je kwaliteiten door een aantal tests
  • oriënteren op je loopbaanopties
  • maken van een krachtig CV of LinkedIn-profiel
  • schrijven van een aantrekkelijke motivatiebrief
  • voorbereiden van je sollicitatiegesprek
  • en actuele informatie

Platform Career Central het platform voor alle studenten van de Radboud Universiteit

Career Central is de community voor alles wat de universiteit naast en na je studie te bieden heeft. We helpen je met relevante bijbanen en stages tijdens je studie, maar we helpen je ook op weg naar je eerste baan!

Meer informatie

Platform Career Central het platform voor alle studenten van de Radboud Universiteit

Ben je benieuwd hoe het werkt? Je kunt makkelijk inloggen door hier te klikken


Volg ons op Facebook


Lid worden van onze besloten LinkedIn groep

Wist jij dat de Career Service LinkedIn groepen heeft voor studenten BMW / BMS en Geneeskunde studenten en je in deze groepen alle info kunt vinden over o.a. loopbaanoriëntatie en vacatures lees meer

Lid worden van onze besloten LinkedIn groep

Voor studenten BMW / BMS maak een connectie met: 
Career Orientation BMS Radboudumc

Voor studenten geneeskunde maak een connectie met:
Loopbaanoriëntatie Geneeskunde Radboudumc


Extra begeleiding en advies Studiebegeleiding aan de Radboud Universiteit

Heb je tijdens je studie te maken met studieproblemen en/of persoonlijke problemen lees meer

Extra begeleiding en advies Studiebegeleiding aan de Radboud Universiteit

Heb je tijdens je studie te maken met studieproblemen en/of persoonlijke problemen?

Neem contact op met een studieadviseur van onze faculteit of Begeleiding en advies van de Radboud Universiteit Centraal

Wist jij dat je cursussen, trainingen en workshops kunt volgen die je kunnen helpen om beter te studeren. Zo zijn er praktische cursussen, trainingen op het vlak van persoonlijke ontwikkeling, maar ook self help programma's (online). 

 

 

Team Career Service

  • Medewerkers
  • Intranet