Onderwijs Scholingen Vervolgopleiding tot bedrijfsarts (SGBO)

Over de opleiding

Als bedrijfsarts draag je eraan bij dat werknemers en werkgevers gezond en veilig kunnen werken. Je adviseert over verzuim, arbeidsre-integratie, preventie en gezondheidsbevordering. Ook bemiddel je als de belangen van de werknemer en werkgever tegenstrijdig zijn. lees meer

Over de opleiding

Als bedrijfsarts draag je eraan bij dat werknemers en werkgevers en veilig kunnen werken. Je adviseert over verzuim, arbeidsre-integratie, preventie en gezondheidsbevordering. Ook bemiddel je als de belangen van de werknemer en werkgever tegenstrijdig zijn. De veelzijdigheid en de maatschappelijke context maakt het werk van de bedrijfsarts aantrekkelijk en dynamisch, maar niet eenvoudig.
 
De SGBO (Sociaalgeneeskundige beroepsopleidingen) geeft je een praktijkgerichte opleiding tot bedrijfsarts. Zowel de medische rol als de rol van adviseur krijgen veel aandacht in de opleiding.

De SGBO stimuleert actief de ontwikkeling van de bedrijfsgeneeskunde. Om die reden is er veel aandacht voor de wetenschappelijke basis van het bedrijfsgeneeskundig handelen. Je volgt op verschillende momenten gezamenlijk onderwijs met collega’s die de opleiding tot verzekeringsarts volgen bij de SGBO. Zo ontstaat een betere samenwerking tussen deze beroepsgroepen die veel met elkaar gemeen hebben.

Meld je aan

We vertellen graag meer over onze opleiding tijdens een kennismakingsgesprek. Wil je meer weten, neem dan contact op met het SGBO secretariaat.

In het kort

  • De opleiding is bedoeld voor artsen die zich willen specialiseren tot bedrijfsarts.


Meer weten? Neem contact op

Angélique Jilleba
Secretariaat SGBO

(024) 361 8181
contactformulier

Trainingen voor praktijkoplei­ders

De SGBO biedt basistraining in didactische vaardigheden. Daarnaast is er een gevarieerd aanbod aan vervolgtrainingen. Lees meer

Trainingen voor praktijkoplei­ders

Om praktijkopleider te worden en te blijven is deelname aan didactische scholing nodig. De SBGO biedt een zesdaagse basistraining in didactische vaardigheden. Voor geregistreerde praktijkopleiders is er een gevarieerd aanbod aan vervolgtrainingen. Iedere praktijkopleiders moet jaarlijks twee dagen vervolgonderwijs volgen. 

Neem contact op met het secretariaat SGBO voor meer informatie over de inhoud en startdata van deze trainingen.
 


Zij-instromers en herintreders zijn welkom

Ook als zij-instromer of herintreder ben je van harte welkom bij de SGBO! Lees meer

Zij-instromers en herintreders zijn welkom

Ook als zij-instromer of herintreder ben je van harte welkom bij de SGBO! Wij verzorgen onderwijstrajecten op maat voor zij-instromers en herintreders die voldoen aan de eisen van de Registratiecommissie Geneeskundig Specialisten (RGS).

Omdat iedere situatie anders bieden we de mogelijkheid van een kennismakingsgesprek om uitleg te geven over de opleidingseisen en onze mogelijkheden.

Neem contact op met het secretariaat SGBO om een afspraak te maken.
 

  • Medewerkers
  • Intranet