Scholing Vervolgopleiding tot bedrijfsarts (SGBO)


Over de opleiding

Als bedrijfsarts draag je eraan bij dat werknemers en werkgevers gezond en goed kunnen werken. Je adviseert over verzuim, arbeidsre-integratie, preventie en gezondheidsbevordering. Ook bemiddel je als de belangen van de werknemer en werkgever tegenstrijdig zijn.

lees meer

Over de opleiding

Als bedrijfsarts draag je eraan bij dat werknemers en werkgevers en goed kunnen werken. Je adviseert over verzuim, arbeidsre-integratie, preventie en gezondheidsbevordering. Ook bemiddel je als de belangen van de werknemer en werkgever tegenstrijdig zijn. De veelzijdigheid en de maatschappelijke context maakt het werk van de bedrijfsarts aantrekkelijk en dynamisch, maar niet eenvoudig.
 
De Sociaalgeneeskundige Beroepsopleidingen (SGBO) geeft je een praktijkgerichte opleiding tot bedrijfsarts. Zowel de medische rol als de rol van adviseur krijgen veel aandacht in de opleiding. Op verschillende momenten volg je gezamenlijk onderwijs met collega’s die de opleiding tot verzekeringsarts volgen bij de SGBO. Zo ontstaat een betere samenwerking tussen deze beroepsgroepen die veel met elkaar gemeen hebben.


Meld je aan

We vertellen graag meer over onze opleiding tijdens een kennismakingsgesprek. Wil je meer weten, neem dan contact op met het SGBO secretariaat.


In het kort

  • De opleiding is bedoeld voor artsen die zich willen specialiseren tot bedrijfsarts.


Meer weten?

Juul Wolken
(024) 361 5261
Secretariaat SGBO

stel een vraag
inloggen