Onderwijs Alle scholingen Vervolgopleiding tot verzekeringsarts (SGBO)

Over de opleiding

Als verzekeringarts heb je een grote impact op het leven van de mensen die je onderzoekt. Je geeft een individueel medisch oordeel en adviseert over de mogelijkheden tot re-integratie. Ook kan je om een objectief oordeel gevraagd worden als werknemer en werkgever er samen niet uitkomen. lees meer

Over de opleiding

Als verzekeringarts heb je een grote impact op het leven van de mensen die je onderzoekt. Je geeft een individueel medisch oordeel en adviseert over de mogelijkheden tot re-integratie. Ook kan je opgeroepen worden voor een objectief oordeel als twee partijen er met elkaar niet uitkomen.

De SGBO (Sociaalgeneeskundige beroepsopleidingen) biedt je een aantrekkelijke en praktijkgerichte opleiding tot verzekeringsarts. Onze opleiding is zowel gericht op werk bij het UWV voor de publieke verzekeringen (WIA, Wajong, Ziektewet, Participatiewet) als op werk bij verzekeraars. Zo krijg je een opleiding die voor alle aspecten van het vak aandacht heeft en ben je goed voorbereid op elke werksituatie.

De SGBO stimuleert actief de ontwikkeling van de verzekeringsgeneeskunde. Om die reden is er veel aandacht voor de wetenschappelijke basis van het verzekeringsgeneeskundig handelen. Je volgt op verschillende momenten gezamenlijk onderwijs met collega’s die de SGBO opleiding tot bedrijfsarts volgen. Zo ontstaat een betere samenwerking tussen deze beroepsgroepen die veel met elkaar gemeen hebben.


 

Meld je aan

We vertellen graag meer over onze opleiding tijdens een kennismakingsgesprek. Wil je meer weten, neem dan contact op met het SGBO secretariaat.

In het kort

  • De opleiding is bedoeld voor artsen die zich willen specialiseren tot verzekeringsarts.


  • Zo word je toegelaten

    De opleiding is toegankelijk voor iedereen die als arts is ingeschreven in het BIG-register en ten minste halftime werkt bij het UWV of in de private verzekeringsgeneeskunde. Artsen die de Basisopleiding Verzekeringsgeneeskunde (BOVG) bij het UWV hebben gevolgd krijgen een half jaar vrijstelling.
     

Meer weten? Neem contact op

Sandra Derks
Beleidsmedewerker SGBO

(024) 361 8181
contactformulier

Trainingen voor praktijkoplei­ders

De SGBO biedt basistraining in didactische vaardigheden. Daarnaast is er een gevarieerd aanbod aan vervolgtrainingen. Lees meer

Trainingen voor praktijkoplei­ders

Om praktijkopleider te worden en te blijven is deelname aan didactische scholing nodig. De SBGO biedt een zesdaagse basistraining in didactische vaardigheden. Voor geregistreerde praktijkopleiders is er een gevarieerd aanbod aan vervolgtrainingen. Iedere praktijkopleiders moet jaarlijks twee dagen vervolgonderwijs volgen. 

Neem contact op met het secretariaat SGBO voor meer informatie over de inhoud en startdata van deze trainingen.


Brochures


Zij-instromers en herintreders zijn welkom

Ook als zij-instromer of herintreder ben je van harte welkom bij de SGBO!

Meer lezen

Zij-instromers en herintreders zijn welkom

Verkorte opleiding

Artsen die in een ander specialisme zijn opgeleid, kunnen de opleiding in minder tijd doen, vaak in twee jaar. Je kunt met de opleiding starten als je negen tot twaalf maanden in de verzekeringsgeneeskunde werkzaam bent.

Ook voor de bedrijfsarts die verzekeringsarts wil worden en voor herintreders bestaat de mogelijkheid van een verkort programma. 

Omdat iedere situatie anders is, geven we graag uitleg over de opleidingseisen en onze mogelijkheden tot een opleidingstraject ‘op maat’ dat voldoet aan de eisen van de RGS. Je kunt via het secretariaat SGBO een afspraak maken voor een oriĆ«nterend gesprek over de verkorte opleiding.

Meer informatie vind je in onze brochure over de verkorte opleiding op deze pagina.


Radboudumc Health Academy

Meer weten over het scholingsaanbod van de Radboud Health Academy rondom bedrijfs- en verzekeringsgeneeskunde?

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet