Paulien Govaert alumnus BMS

Sinds 2,5 jaar ben ik met mijn Biomedisch Wetenschappen diploma op zak zogezegd ‘beschikbaar op de arbeidsmarkt'. Ik voelde me toentertijd een van de gelukkige die niet de vacaturesites op hoefde te duiken om op zoek te gaan naar werk. Ik kreeg een contract aangeboden bij mijn stage-adres. Op dat moment wist ik namelijk niet veel anders dan vinkjes te zetten bij starter, WO, full time en gezondheidszorg, of beroep doen op het handjevol mensen dat ik in mijn netwerk had om te vragen of zij tips of leuke vacatures wisten. En dat is best lastig...

1 De zoektocht naar de droombaan

'Waar zoek je nu precies naar, wat wil je gaan doen, wat heeft mijn interesse, welk bedrijf spreekt je aan, en wat past bij je? Dan nog maar niet te spreken over het beeld dat geschetst wordt over het hebben van je droombaan. Die vragen en het idee dat er heerst over de perfecte baan kunnen nogal benauwend werken. De tip die ik wil meegeven jezelf de tijd te gunnen om uit te zoeken wat je leuk vindt, wat bij je past en waar je heen wilt, en niet in meteen te streven naar die droombaan. Wat luchtigheid in je zoektocht maakt het vast gemakkelijker; je durft sneller een brief te schrijven, open op gesprek te gaan, en mensen te benaderen om te praten over je zoektocht.  Onder de medeafgestudeerde BMW-ers heb ik verschillende varianten voorbij zien komen in het vinden van een baan. Een groep kreeg net als ik een baan (in sommige gevallen een promotieplek) aangeboden bij een stageplaats. Een aantal bezochten veel carrièrebeurzen of andere netwerkbijeenkomsten, solliciteerde via vacaturesites of bij de bekende werkgevers onder BMW-ers, en weer anderen namen een paar maanden de tijd om eens goed te bedenken wat ze wilden, waarna ook zij actief op zoek gingen.'

2 Beroepsoriëntatie

'Als ik achteraf terugkijk naar welke keuzes ik gemaakt heb en hoe, denk ik dat ik te streng ben geweest voor mezelf. Na een jaar werk bij mijn voormalige stageadres, een jaar werk bij de GGD en daarna een switch naar mijn huidige baan hebben mij zo veel gebracht. Niet in de zin dat ik in die 2,5 jaar de leukste bezigheden had, het meest uitdagende werk en de beste leeromgeving, maar wel wat betreft antwoorden op de hierboven genoemde vragen. Door aan het werk te gaan, daarin tegen allerlei dingen aan te lopen, collega's te ontmoeten en leuke en minder leuke dingen te doen, weet je beter wat je wilt, wat bij je past en dus waar je naar op zoek kunt gaan. Dit maakt ook het zoeken naar een baan leuker, want doordat je beter je eigen wensen kent, heb je meer grip op je zoektocht. Gebruik dit ook tijdens de sollicitatiegesprekken die je vervolgens gaat voeren. Voor een goede match zijn twee blije partijen nodig, dus ook jij mag kritisch zijn en aangeven wat je verwachtingen zijn. Ik denk dat je als net afgestudeerde heel wat in je mars hebt om van toegevoegde waarde te zijn voor je collega's en bedrijf/afdeling waar je komt te werken. Voor mij was het bijvoorbeeld belangrijk om van het bedrijf een flinke dosis uitdaging te krijgen, en tegelijk een goede leeromgeving en voldoende begeleiding waar nodig. Juist doordat ik op twee totaal verschillende plekken gewerkt heb, is dit duidelijk voor mij geworden. Daarnaast weet ik door die twee banen ook veel beter wat nu echt mijn interesse heeft en waarom. Deze kennis van jezelf in feite maakt je zoektocht veel gerichter.'

3 Droombaan gevonden?

'Ik ben blij dat ik nu kan zeggen dat met grip op wat ik zocht, wat slim google-werk en het geluk dat mijn werkgever net de zoektermen van de website had aangepast, ik het idee heb als consultant op een goede plek te zitten. Passend bij mij, wat ik nu leuk vind, nodig heb en wens. Ik zal mezelf zeker vragen blijven stellen en in mijn netwerk blijven luisteren, kijken en praten, maar voorlopig geniet ik mooi van het feit dat mijn ondertitel op LinkedIn gevuld is met een functie waar ik blij mee ben en zie ik genoeg mogelijkheden om me daarin de komende tijd volop te ontwikkelen.'
 

Onderwijs Career Service

Over de Career Service voor studenten

De Career Service van de Radboudumc Health Academy is er speciaal voor studenten van de Medische Faculteit en geeft advies over loopbaanoriëntatie, denkt mee over jouw toekomst, organiseert interessante workshops én geeft jou een overzicht van evenementen die gericht zijn op loopbaanoriëntatie.


Contact opnemen

Je kunt met de Career Service contact opnemen voor een loopbaangesprek, CV- LinkedIn- of motivatiebrief check en of andere loopbaangerelateerde vragen.

 

lees meer

Agenda

Benieuwd naar de activiteiten van de Career Service, bekijk het aanbod op de Brightspace Course: Course Career Orientation MED-CAREER-H. voor onze facultaire activiteiten.

Benieuwd naar het gehele aanbod van de Radboud Universiteit op het gebied van loopbaanorientatie Agenda | Radboud Universiteit (ru.nl)

Mocht aanmelden via de link niet lukken stuur dan een email naar Careerservice.rha@radboudumc.nl


Zelf aan de slag!

Wil je zelf aan de slag, bekijk dan onze brochures. Op onze course Career Orientation op Brightspace vind je de meest recente handouts over meerdere onderwerpen.

lees meer

Hoe vind je een stageplaats of vacature?

Let op: niet alle stage- en vacaturepagina's zijn hier vermeld.

lees meer

Hoe vind je een stageplaats of vacature?

Stageplaatsen

Opleidingen


Intern (faculteit medische wetenschappen)

Vacatures en stageplaatsen Radboud Universiteit

Extern / intermediairs 

 

Kennismaken & dagje meelopen


Andere masters volgen? Bekijk de masterkaarten

Ben jij op zoek naar masterprogramma's die je na je bachelor, voor of tijdens je master of aansluitend op je huidige master kunt volgen? Bekijk dan de verschillende masterkaarten voor BMW, GNK en THK studenten.

lees meer

Course Career Orientation op Brightspace op Brightspace

Deze toolbox biedt je de mogelijkheid om loopbaanvaardigheden te ontwikkelen, op het moment dat het jou goed uitkomt en op elk moment in je studie. lees meer

Course Career Orientation op Brightspace op Brightspace

Brightspace course / toolbox Career Orientation

In de vrijblijvende course / toolbox Career Orientation doorloop je aan de hand van praktische kennisclips, tests, oefeningen, handouts en checklists het sollicitatieproces van A tot Z. Zo krijg je een duidelijker antwoord op de vragen: wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik en hoe kom ik daar? Je kunt de cursus helemaal doorlopen, of slechts een enkel onderdeel zoals het CV. Op deze manier kun je in je eigen tijd en tempo online aan de slag met het ontwikkelen van je sollicitatievaardigheden, zoals:

  • verkrijgen van inzicht in je kwaliteiten door een aantal tests
  • oriënteren op je loopbaanopties
  • maken van een krachtig CV of LinkedIn-profiel
  • schrijven van een aantrekkelijke motivatiebrief
  • voorbereiden van je sollicitatiegesprek
  • en actuele informatie

Platform Career Central het platform voor alle studenten van de Radboud Universiteit

Career Central is de community voor alles wat de universiteit naast en na je studie te bieden heeft. We helpen je met relevante bijbanen en stages tijdens je studie, maar we helpen je ook op weg naar je eerste baan!

Meer informatie

Platform Career Central het platform voor alle studenten van de Radboud Universiteit

Ben je benieuwd hoe het werkt? Je kunt makkelijk inloggen door hier te klikken


Volg ons op Facebook


Lid worden van onze besloten LinkedIn groep

Wist jij dat de Career Service LinkedIn groepen heeft voor studenten BMW / BMS en Geneeskunde studenten en je in deze groepen alle info kunt vinden over o.a. loopbaanoriëntatie en vacatures lees meer

Lid worden van onze besloten LinkedIn groep

Voor studenten BMW / BMS maak een connectie met: 
Career Orientation BMS Radboudumc

Voor studenten geneeskunde maak een connectie met:
Loopbaanoriëntatie Geneeskunde Radboudumc


Extra begeleiding en advies Studiebegeleiding aan de Radboud Universiteit

Heb je tijdens je studie te maken met studieproblemen en/of persoonlijke problemen lees meer

Extra begeleiding en advies Studiebegeleiding aan de Radboud Universiteit

Heb je tijdens je studie te maken met studieproblemen en/of persoonlijke problemen?

Neem contact op met een studieadviseur van onze faculteit of Begeleiding en advies van de Radboud Universiteit Centraal

Wist jij dat je cursussen, trainingen en workshops kunt volgen die je kunnen helpen om beter te studeren. Zo zijn er praktische cursussen, trainingen op het vlak van persoonlijke ontwikkeling, maar ook self help programma's (online). 

 

 

Team Career Service

  • Medewerkers
  • Intranet