Over deze Radboudumc Beroepentoer

Tijdens deze Radboudumc Beroepentoer bezoek je een operatiekamer en kun je kennismaken met de opleiding tot Operatieassistent en Anesthesiemedewerker.

lees meer

Over deze Radboudumc Beroepentoer

Het volgen van deze Radboudumc Beroepentoer geeft je een unieke kans om te ervaren wat de werkzaamheden van een Operatieassistent en Anesthesiemedewerker zijn en welke apparatuur zij gebruiken op de moderne operatiekamers van het Radboudumc. Je bezoekt in OK-kleding twee operatiekamers op de afdeling operatiekamers in het Radboudumc. Onder begeleiding van studenten krijg je uitleg over de opleiding en maak je kennis met de werkzaamheden op een operatiekamer. Je leert om chirurgische instrumenten te gebruiken en beademingstechnieken toe te passen op een pop.

Aanmelden

Op 15 mei 2024 vindt de volgende Beroepentoer: Beroepen op de OK plaats.

meld je aan!

Contact

Sandy Schamp
Heb je vragen of opmerkingen? Laat het me weten.

06 501 621 36
contact

Over dit beroep

Een baan als operatieassistent of anesthesie­medewerker

Wat betekent het om operatieassistent of anesthesiemedewerker te zijn? En wat verwachten we van jou?

lees meer

Een baan als operatieassistent of anesthesie­medewerker

Operatieassistent

Als operatieassistent assisteer je de chirurg tijdens de operatie. Dit kan alleen als je goed weet wat de behandeling en de operatietechniek inhoudt en welke complicaties kunnen optreden.

Wat verwachten we van jou?

Je bent stressbestendig, kunt tegen bloed en vindt lang staan geen probleem. Je denkt mee en vooruit. Je bent zelfstandig en kunt goed samenwerken in een steeds wisselend team.

Anesthesiemedewerker

Als anesthesiemedewerker assisteer je de anesthesioloog bij de behandeling van de patiënt vóór, tijdens en na de operatie.

Wat verwachten we van jou?

Je bent punctueel, stressbestendig, flexibel en kunt goed handelen in spannende situaties. Je kunt rustig blijven in onverwachte omstandigheden, bent niet verlegen en durft teamleden aan te spreken op handelen en gedrag.


Proef de sfeer

Benieuwd hoe deze opleiding eruitziet? Bekijk hier de video over de opleidingen operatieassistent en anesthesiemedewerker!


De opleiding

Het Radboudumc heeft voor de opleiding Operatieassistent en de opleiding Anesthesiemedewerker samenwerkingsverbanden met UMC Utrecht Academie, Fontys en Saxion. 

lees meer

De opleiding

Het Radboudumc heeft voor de opleiding Operatieassistent en de opleiding Anesthesiemedewerker een samenwerkingsverbanden met UMC Utrecht Academie, Fontys en Saxion. Het theoretisch onderwijs volg je bij de de aanbieder en je stages vinden plaats in het Radboudumc. 

Meer weten?

  • Medewerkers
  • Intranet