Onderwijs Scholingen Basistraining Kwalitatief Onderzoek

Over de cursus

In deze tweedaagse Basistraining Kwalitatief Onderzoek leer je vaardigheden en achtergronden waarmee jij kwalitatief onderzoek kan ontwerpen, begeleiden en beoordelen.

lees meer

Over de cursus

In deze tweedaagse Basistraining Kwalitatief Onderzoek leer je vaardigheden en achtergronden waarmee jij kwalitatief onderzoek kan ontwerpen, begeleiden en beoordelen. Denk hierbij aan kennis over filosofie en methodologie; handigheid met het opstellen van onderzoeksvragen en data analyse; en bedrevenheid met beoordelingstools. Met behulp van colleges, werkvormen en een quiz ben jij - samen met jouw collega’s - in staat om 1) zelf kwalitatief onderzoek te ontwerpen 2) studenten van A tot Z te begeleiden en 3) eindproducten deskundig te beoordelen.


In het kort

  • Docenten, onderzoekers, fysiotherapeuten, logopedisten, diëtisten, ergotherapeuten en verpleegkundigen


Concept programma

Krijg hier een idee van hoe een programma eruit zou kunnen zien. bekijk programma

Meer weten? neem contact op

Niek Koenders
Academisch paramedisch behandelaar

(024) 361 48 92
contactformulier

Locatie voor groepen

Bij aanmelding van een groep kan de basistraining kwalitatief onderzoek verzorgd worden op locatie.


Locatie voor individuen

Bezoekadres

Geert Grooteplein 15
6525 EZ Nijmegen

Bij aanmelding van voldoende individueën wordt de basistraining verzorgd in het Experience Centre van het Radboudumc (Geert Grooteplein Noord 15, 6525 EZ Nijmegen).

Bij aanmelding als groep wordt de basistraining verzorgd op locatie van de opdrachtgever.

Routebeschrijving

Reis naar Geert Grooteplein 15
Ga naar binnen bij: Experience Center

Ervaringen

Benieuwd naar de ervaringen van andere deelnemers? Lees hier wat ze ervan vonden!

lees meer

Ervaringen

Hieronder lees je ervaringen van enkele deelnemers in 2021:

  • “Het is een goede basistraining voor collega docent-onderzoekers. De beoordeling van kwalitatief onderzoek afstudeeropdrachten vergt veel kennis van docenten en externe beoordelaars. Deze basiscursus geeft al een mooi inkijkje in de wereld van kwalitatief onderzoek.”
  • “Ik zou de basistraining aanraden, omdat de training duidelijkheid geeft welke types kwalitatief onderzoek, methodologie en methode passen bij welke onderzoeksvragen. Dat geeft houvast in de keuzes die je zelf, of de studenten die je begeleidt maakt.”
  • “Ik zou de basistraining zeker aanbevelen aan collega's, omdat er in het algemeen te weinig aandacht voor is geweest in de opleiding (afhankelijk van de vooropleiding). De meeste collega's weten meer van kwantitatief onderzoek. Het is bovendien goed om op één lijn te zitten met collega's t.a.v. het beoordelen van afstudeeropdrachten.”
  • “De basistraining ervaar ik als zeer waardevol voor alle docenten/professionals die zich bezighouden met het uitvoeren, interpreteren of begeleiden van onderzoek. Dit draagt beslist bij aan een algehele kwaliteitsverbetering. De uiteenzetting van de basis, de verschillende methoden en de vertaalslag naar de toepassing is goed opgebouwd en met verstand van zaken gepresenteerd.”
  • “Het is erg goed om eens te zien of kwalitatief onderzoek in zijn werk gaat.”
  • Medewerkers
  • Intranet