Onderwijs Scholingen Basistraining Kwalitatief Onderzoek

Over de cursus

In deze tweedaagse Basistraining Kwalitatief Onderzoek leer je vaardigheden en achtergronden waarmee jij kwalitatief onderzoek kan ontwerpen, begeleiden en beoordelen. lees meer

Over de cursus

In deze tweedaagse Basistraining Kwalitatief Onderzoek leer je vaardigheden en achtergronden waarmee jij kwalitatief onderzoek kan ontwerpen, begeleiden en beoordelen. Denk hierbij aan kennis over filosofie en methodologie; handigheid met het opstellen van onderzoeksvragen en data analyse; en bedrevenheid met beoordelingstools. Met behulp van colleges, werkvormen en een quiz ben jij - samen met jouw collega’s - in staat om 1) zelf kwalitatief onderzoek te ontwerpen 2) studenten van A tot Z te begeleiden en 3) eindproducten deskundig te beoordelen.


In het kort

  • Docenten, onderzoekers, fysiotherapeuten, logopedisten, diëtisten, ergotherapeuten en verpleegkundigen


Concept programma

Krijg hier een idee van hoe een programma eruit zou kunnen zien.

bekijk programma

Meer weten? neem contact op

Niek Koenders
Academisch paramedisch behandelaar

(024) 361 48 92
contactformulier

Locatie voor groepen

Bij aanmelding van een groep kan de basistraining kwalitatief onderzoek verzorgd worden op locatie.


Locatie voor individuen

Bezoekadres

Geert Grooteplein 15
6525 EZ Nijmegen

Bij aanmelding van voldoende individueën wordt de basistraining verzorgd in het Experience Centre van het Radboudumc (Geert Grooteplein Noord 15, 6525 EZ Nijmegen).

Bij aanmelding als groep wordt de basistraining verzorgd op locatie van de opdrachtgever.

Routebeschrijving

Reis naar Geert Grooteplein 15
Ga naar binnen bij: Experience Center

Ervaringen

Benieuwd naar de ervaringen van andere deelnemers? Lees hier wat ze ervan vonden!

lees meer

Ervaringen

Hieronder lees je ervaringen van enkele deelnemers in 2022:

  • De inhoud en opbouw is goed gedoseerd. Je wordt niet overspoeld met informatie. Er zit een prettige en herkenbare structuur zowel in de inhoud als in de visuele weergave/opmaak van de presentaties/workshops. Ondanks dat kwalitatief onderzoek veel ruimte biedt voor eigen interpretatie en vorm durven de docenten wel duidelijk stelling in te nemen. De nadruk van de inhoud is direct gekoppeld aan vragen uit de groep.
  • De training geeft een goede kijk op de achtergrond van kwalitatief onderzoek, de methode, methodologie, uitvoering, analyse en kwaliteit. Daarnaast is het erg fijn om ook praktische vaardigheden te oefenen. Je leert er veel van door met elkaar te bediscussiëren waarom welke keuzes worden gemaakt. Ook zijn jullie als cursusdocenten erg bezig met wat de behoefte is van de deelnemers en wordt daar goed op ingespeeld. Er was een prettige sfeer waar ruimte was voor het stellen van vragen.
  • Het is een zeer leerzame training met een goede combi tussen theorie en praktijk waarmee het fundament wordt gelegd voor het uitvoeren van kwalitatief onderzoek. Een aanrader voor elke onderzoeker (in spe)!
  • Medewerkers
  • Intranet