Over de opleiding

De voltijdopleiding Verpleegkunde is erg geschikt om kennis te maken met de volle breedte van het verpleegkundeveld. Voldoende kennis van biologie is belangrijk. Je volgt stages in verschillende werkvelden en je kunt ook een buitenlandstage lopen.

Het Radboudumc biedt stageplaatsen aan studenten die de opleiding Verpleegkunde voltijd volgen bij de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN). De beschikbare stageplaatsen worden verdeeld door het praktijkbureau van de HAN.

Kijk voor meer informatie over deze opleiding op de website van de HAN.
Onderwijs Alle scholingen Hbo verpleegkunde voltijd

Over de opleiding

Als verpleegkundige zorg je er samen met anderen voor dat je patiënten de zorg krijgen die ze nodig hebben. Je analyseert daarvoor de zorgvraag en stemt daar je aanpak op af. Een veelomvattend beroep! lees meer

Aanmelden

Meld je aan via de website van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

Meer weten? Neem contact op

(024) 353 05 00
contactformulier

In het kort

 • Wil jij bijdragen aan de kwaliteit van leven van je patiënten? Ben je proactief en vind je het leuk om met allerlei mensen om te gaan en ze te verzorgen? Dan past deze opleiding bij jou.


 • Dit leer je

  In de eerste 2 jaar van je studie leer je je verpleegkundige handelingen aan zoals:
  • Meten van de bloeddruk.
  • Bloedprikken.
  • Wondverzorging.
  Daarnaast leer je goed communiceren met je patiënten, dat is van groot belang. Daarbij heb je vaak met familie te maken. Familieleden spelen een belangrijke rol in het leven van de patiënt, zij dragen een steentje bij in de zorg.

  Wanneer je wat verder in de opleiding komt, ga je steeds meer aandacht besteden aan zorgoverstijgende taken (bijvoorbeeld het coachen van collega's) en de organisatie van zorg rondom patiënten.

  In je 3e jaar kies je een minor die aansluit op jouw interesse, bijvoorbeeld de minor High Care of de minor Sociale Psychiatrie of Internationalisering.

Radboudumc Beroepentoer in de praktijk

Heb jij belangstelling voor een beroep in de gezondheidszorg maar twijfel je nog welk beroep bij jou past? Het volgen van een Radboudumc Beroepentoer kan je helpen!

lees meer
 • Medewerkers
 • Intranet