Onderwijs Alle scholingen Operatieassistent

Over de opleiding

Om alles zo goed mogelijk te laten verlopen moet het operatieteam goed en efficiënt samenwerken. Als operatieassistent verricht je werkzaamheden binnen de operatiekamer. lees meer

Over de opleiding

Om alles zo goed mogelijk te laten verlopen moet het operatieteam goed en efficiënt samenwerken. Als operatieassistent verricht je werkzaamheden binnen de operatiekamer. Je verricht zelfstandig algemene werkzaamheden op het OK complex. Je leert bijvoorbeeld de operatiekamer bedrijfsklaar te maken. Eén van de belangrijkste taken is het assisteren van de chirurg bij een operatie. Ook verleen je patiëntgerichte zorg.

De opleiding Operatieassistent wordt door de UMC Utrecht Academie verzorgd. Tijdens de stages in het Radboudumc word je begeleid door gediplomeerde OK-medewerkers of derdejaars studenten en opleiders van de Radboudumc Health Academy.

Kijk voor meer informatie over de opleiding Operatieassistent op de site van de UMC Utrecht Academie.


Meer weten? Neem contact op

Opleider

(024) 361 97 21
contactformulier

In het kort

 • Je bent punctueel, stressbestendig en flexibel. Ook blijf je rustig in onverwachte omstandigheden.


 • Dit leer je

  Je voert zelfstandig werkzaamheden uit op het OK complex. Je maakt de operatiekamer bedrijfsklaar. Je assisteert de chirurg en bewaakt de steriliteit tijdens de operatie. Je levert kwaliteit binnen het multidisciplinaire OK team met betrekking tot de pre operatieve zorg.


 • Zoveel tijd kost het

  Leren en werken gaan samen. De studie begint met een periode op school, daarna begint je werk op een operatiekamercomplex. In iedere leerperiode werk je een aantal weken en volg je een aantal weken onderwijs.

  De opleiding Operatieassistent duurt twee jaar en tien maanden.


 • Zo word je toegelaten

  Je hebt een havo- of vwo-diploma met scheikunde en natuurkunde en een mbo-diploma niveau 4 (gericht op zorg) met natuur- en scheikunde in de vooropleiding of een afgeronde hbo-studie.

  Solliciteren voor een praktijkplek bij het Radboudumc kan elk jaar vanaf november tot en maart. Als je wordt aangenomen, dan verzorgt het Radboudumc je aanmelding bij de UMC Utrecht Academie.

Radboud College Tours in de praktijk

Heb jij belangstelling voor een beroep in de gezondheidszorg maar twijfel je nog welk beroep bij jou past? Het volgen van een Radboud College Tour kan je helpen!

lees meer
 • Medewerkers
 • Intranet