Onderwijs Scholingen Postinitiele Master Kwaliteit en Veiligheid in de patientenzorg

Over de opleiding

Zorgprofessionals worden opgeleid om kwalitatief goede en veilige patiëntenzorg te kunnen verlenen. De opleiding duurt 2 jaar.

lees meer

Over de opleiding

Afstudeerprofiel

De master leidt zorgprofessionals op die in de werkpraktijk:
  • anticiperen op veranderingen en ontwikkelingen in het veld
  • knelpunten in de kwaliteit van zorg signaleren
  • multiprofessionele coalities vormen en leiden om duurzame oplossingen te implementeren
  • kwaliteitsverbeterkennis en -toepassingen ontwikkelen, evalueren en verspreiden
  • het eigenaarschap voor het verlenen van kwalitatief goede zorg onder collega’s vergroten

Jaar 1

Het eerste studiejaar is gericht op kennis en attitude, met 9 inhoudelijke modules à 2 EC, waarin alle aspecten van kwaliteit van zorg uitgebreid aan de orde komen. Hierbij zijn de thema's van het Institute of Medicine leidend: effectieve, efficiënte, veilige, ethisch verantwoorde en patiëntgerichte zorg. Dit wordt aangevuld met projectmatig verbeteren en wetenschapsmethodologie.
Tussen de modules door leren de deelnemers aan de hand van literatuur en zelfstudieopdrachten. Ook stellen de deelnemers in het eerste jaar het plan van hun praktijkverbetervoorstel op.
 
Per maand vindt er 1 modulebijeenkomst plaats van 2 dagen: donderdag en vrijdag. Dit gebeurt in de nabijheid van het umc dat de betreffende module verzorgt. In een afsluitende tiende bijeenkomst worden de projectplannen voor het tweede jaar gepresenteerd.

Jaar 2

Het tweede jaar start met een tweedaagse module over Transboundary care. Met de uitvoering van het verbeterproject in de eigen zorgpraktijk staat vooral verbeterkunde op de agenda. Naast intervisie vinden nog 2 leadershiptracks plaats en zijn er teleconferences omtrent de voortgang van het verbeterproject. Ten slotte wordt de vrije studieruimte benut (8 EC).

In het kort

  • Deze master is bedoeld voor artsen, apothekers, verpleegkundigen en paramedici met een academische achtergrond, werkzaam in functie.


Heeft u belangstelling om de master te volgen en heeft u vragen?

Dr. Hilly Calsbeek
Opleidingscoördinator
nfumaster@radboudumc.nl
Of via 024-3668198

Meer weten? Neem contact op

Hiske Calsbeek

(024) 366 81 98
contact

Geslaagde diploma uitreiking

Donderdag 10 september 2020 ontvingen deze studenten, zorgprofessionals afkomstig uit het hele land, hun diploma van de Master. Wij feliciteren hen van harte met het behaalde resultaat. De diploma uitreiking vond geheel corona proof plaats in het Akoesticum in Ede.

Wachtlijst

Extra startdata

Wil je deze cursus op een ander moment volgen, of zijn er nog geen data gepland? Dan kun je jezelf inschrijven op de wachtlijst. Je ontvangt een bericht zodra er extra startdata vrijkomen.

Toevoegen

Liever een andere startdatum? Inschrijven op de wachtlijst

Wil je deze cursus op een ander moment volgen, of zijn er nog geen data gepland? Dan kun je jezelf inschrijven op de wachtlijst. Je ontvangt een bericht zodra er extra startdata vrijkomen.

Toevoegen