Onderwijs Scholingen Training het lichaam als toegang

Wat is de training Het lichaam als toegang?

Deze training `Het lichaam als toegang tot geleefde spiritualiteit' richt zich op het verdiepen van de relatie tussen het lichaam en spiritualiteit. Op die manier bouwt de training voort op het proefschrift van dr. William Yang, ‘Begrensd en Ontgrensd'. lees meer

Wat is de training Het lichaam als toegang?

Deze tweedaagse training met terugkomdag richt zich op het verdiepen van de relatie tussen het lichaam en spiritualiteit, langs de weg van de ervaring, oefening en reflectie. Op die manier bouwt de training voort op het proefschrift van dr. William Yang, ‘Begrensd en Ontgrensd. Paradoxen in de veranderende beleving van het lichaam bij kanker en een geleefde spiritualiteit’ (2018).

Hoe ziet de training eruit?

De trainingsdagen bieden een afwisseling van informatie, het zelf oefenen en de reflectie daarop. Daarbij wordt uitgegaan van de ervaringen van patiënten inzake de kwetsbaarheid van het eigen lichaam en van de eigen ervaringen van deelnemers met een psycho-spiritueel ontwikkelingsproces. De oefeningen behelzen spiritueel lichaamswerk. Drie stappen worden daarin gezet: incarneren, centreren en transcenderen. De training wordt begeleid door dr. William Yang (actief bij de William Yang Foundation) en dr. Wim Smeets (o.m. geestelijk verzorger en supervisor Radboudumc DGVP).

De cursus heeft drie leerdoelen:

  1. De cursisten verdiepen in hun persoonlijke betrokkenheid op lichaam en spiritualiteit.
  2. De cursisten ontwikkelen vaardigheid inzake hun lichaam als krachtbron voor spiritualiteit.
  3. De cursisten krijgen meer inzicht in de mogelijke rol van het lichaam in de spirituele communicatie met medemensen.

 


Meer weten? Neem contact op

Sylvia Ebbeng
Managementassistente

(024) 361 33 20
contactformulier

Aanmelden

Wil je je aanmelden? Stuur onderstaand formulier in, uiterlijk 8 januari 2023.

meld je aan

In het kort

  • Als deelnemer doe je bepaalde ervaringen op met lichaamswerk, die verbonden worden met de betekenis voor jouw spiritualiteit.


Locatie

Villa Oud Heyendael, René Descartesdreef 21 Nijmegen

Onderzoek en onderwijs

In ons KPV-Expertisecentrum Geestelijke Verzorging en Pastoraat is al ons onderzoek en onderwijs ondergebracht en het aanbod aan nascholing voor geestelijk verzorgers. lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet