Onderwijs Alle scholingen Vervolgopleiding perinatologie verpleegkundige (VPV) - zorg voor moeder en pasgeborene

Over de opleiding

Verpleegkundige zorg rondom moeder en pasgeborene is veranderd. In steeds meer ziekenhuizen vindt gezinsgerichte zorg vóór, tijdens en na de bevalling in kraamsuites plaats. We bieden je kennis en vaardigheden om je als verpleegkundige perinatologie moeder en pasgeborene te bekwamen. lees meer

Over de opleiding

Wat leer je?

Verpleegkundige zorg rondom moeder en pasgeborene staat centraal in deze scholing. Deze zorg is veranderd. In steeds meer ziekenhuizen vindt gezinsgerichte zorg vóór, tijdens en na de bevalling in kraamsuites plaats.
We bieden je kennis en vaardigheden om je als verpleegkundige perinatologie moeder en pasgeborene te bekwamen.
 
De gehele opleiding bevat een theoretisch deel met een praktijkleerperiode.
Het theoretisch deel bestaat uit 3 modules die zijn opgebouwd rond de zorg voor de (aanstaande) moeder en de pasgeborene in de verschillende fases:
 
Module 1: De zwangere
Module 2: De barende en kraamperiode
Module 3: De pasgeborene
 
Hierbij is de scholing opgebouwd rondom de verschillende complexiteitsniveaus van de zorg de voor de (aanstaande) moeder en de pasgeborene.
 
De praktijkleerperiode sluit hierop aan en bestaat uit 800 praktijkleeruren. Als ondersteuning voor het praktijkleren word je een digitaal e-portfolio gericht op het toepassen van de theorie in de praktijk en op de ontwikkeling binnen je eigen leerproces aangeboden.
 
Mocht je belangstelling hebben om de gehele Vervolgopleiding Obstetrie Verpleegkundige te volgen dan biedt het afronden van deze opleiding mogelijkheden tot vrijstelling.

Je ontvangt een Radboudumc Health Academy diploma bij afronding van de drie theoretische modules en de praktijk met een voldoende.

Toetsing en afsluiting

De modules sluit je af met een schriftelijke toets.
 

Theorie en praktijk

We hebben de opleiding samen met de praktijk ontwikkeld. Tijdens de opleiding stimuleren we je om voortdurend de verbinding te zoeken tussen de theorie en de toepassing in de praktijk en vice versa. Het praktijkgedeelte voer je uit bij je eigen zorginstelling.

Eindtermen

De eindtermen van de opleiding zijn ontleend aan de CanMEDS. Deze kun je vinden op de website van het College Zorg Opleidingen.

Aanmelden / Vragen

Belangstelling? Neem contact op met ons en/of je leidinggevende over de mogelijkheden. neem contact op

In het kort

  • BIG geregistreerde verpleegkundigen die op een obstetrische (verloskunde), kinder- of neonatologie afdeling werken.

Waarom de Radboudumc Health Academy?

De zorgopleidingen van de Radboudumc Health Academy zijn gericht op de beroepspraktijk. De gastdocenten komen uit het werkveld, er is aandacht voor maatwerk, flexibiliteit en simulatie onderwijs. lees meer

Waarom de Radboudumc Health Academy?

Gastdocent voor de klas
Onze gastdocenten zijn professionals  uit de beroepspraktijk. Zij zijn op de hoogte van actuele ontwikkelingen en geven les vanuit ervaring en expertise. In de les wordt de nadruk gelegd op samen leren: met en van elkaar.

Maatwerk en flexibiliteit
Wij bieden een opleidingstraject aan passend bij je ambities in jouw specifieke beroepspraktijk. Dit realiseren wij o.a. door modulair onderwijs. Je stelt je eigen traject samen van verschillende modules. Het leertraject kan aangepast worden aan individuele leervragen en eerder verworven competenties.

Simulatie onderwijs
Het oefenen van vaardigheden en opdoen van kennis vindt plaats in een realistische werkomgeving via simulatie training. Dit doe je onder begeleiding van deskundigen en samen met je medestudenten.

Klinisch redeneren, Evidence Based Practice (EBP), Crew  Resource Management (CRM) en intervisie zijn vaste leerlijnen binnen onze vervolgopleidingen .
 

Student­informatie

Ben je al ingeschreven als student bij een van onze verpleegkundige vervolgopleidingen? Hier vind je praktische informatie en een checklist vóór je eerste opleidingsdag. lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet