Radboudumc en partners Cell4Pharma sluit met succes grote financieringsronde

25 mei 2023

Radboudumc spin-off Cell4Pharma is zeer verheugd te kunnen aankondigen dat het met succes een grote financieringsronde heeft afgesloten, wat een belangrijke mijlpaal betekent in hun reis naar de ontwikkeling van ciPTEC als het toonaangevende platform voor het bestuderen van menselijke nierbiologische interactie tijdens de preklinische stadia van geneesmiddelenontwikkeling.

Deze succesvolle fondsenwerving is een bewijs van het harde werk en de inzet van hun managementteam, evenals het vertrouwen dat investeerders hebben in hun visie op de toekomst van medisch onderzoek.

Met deze nieuwe kapitaalinjectie is Cell4Pharma goed gepositioneerd om de ontwikkeling van innovatieve, proefdiervrije geneesmiddelenplatforms te versnellen en hun geneesmiddelenontwikkelingsprogramma's naar een hoger niveau te tillen.

Cell4Pharma gelooft dat deze prestatie zal helpen om de verschuiving naar meer ethische en duurzame praktijken in de farmaceutische industrie te katalyseren, en is verheugd om de volgende stappen te zetten naar een betere toekomst voor zowel patiënten als dieren.

Cell4pharma ziet een wereld voor zich waarin dierproeven overbodig zijn. Om dit te realiseren beginnen ze met het elimineren van niertoxiciteit voor verbindingen die de klinische stadia van geneesmiddelenontwikkeling ingaan. Deze ambitie wordt gedreven door hun menselijke renale ciPTEC cellijnen en het gebruik ervan binnen hun groeiende wereldwijde netwerk van onderzoeksprofessionals. Cell4Pharma gelooft dat onderzoekers de beste instrumenten verdienen die beschikbaar zijn om hun beste werk te leveren.

Meer nieuws


Help mee met Cell4Pharma voor minder dierproeven bij de ontwikkeling van geneesmiddelen

21 december 2022

Alleen al in de Verenigde Staten worden jaarlijks meer dan 50 miljoen dieren gebruikt voor medische experimenten. Dat kan minder!

lees meer

Terugblik op de Radboudumc Investment Day

7 oktober 2022

Op 5 oktober kwamen meer dan 100 wetenschappers, investeerders en ondernemers samen op de tweede Radboudumc Investment Day, gezamenlijk georganiseerd door Radboudumc, Oost NL en Briskr.

lees meer

Vacature: Digital Health Innovator

30 september 2022

Ben je een innovator? Wil je bouwen aan toekomstbestendige zorg? Wij maken graag kennis met je.

lees meer

Cell4Pharma sluit distributieovereenkomst en strategische samenwerking met MatTek

25 maart 2022 MatTek Life Sciences gaat Cell4Pharma’s ciPTEC renal cells distribueren en de technologie inzetten voor de ontwikkeling van een nieuw in vitro niermodel. lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet