Radboudumc en partners Samenwerkingen

Samenwerkingen met Radboudumc

Alleen samen met onze partners maken we onze ambities waar en geven we antwoord op de vragen van patiënten, studenten, collega’s, wetenschap en maatschappij. We geloven in de kracht van duurzame samenwerking met ziekenhuizen, kennis- en onderwijsinstellingen, zorginstellingen, eerste lijn, openbaar bestuur, bedrijven en andere partners.

Naast onze strategische partnerships met Maastricht UMC+, Pantein, Rijnstate en Universiteit Twente zijn er nog vele andere samenwerkingen. We lichten er hier enkele uit.

Partners


CWZ

Deze samenwerkingsrelatie geldt in de eerste plaats voor de patiëntenzorg, maar zeker ook voor opleiding en het onderzoek.

naar website

Radboud Universiteit a significant impact

Het gemeenschappelijke streven naar een gezonde samenleving en een duurzame gezondheidszorg vormt de basis voor de strategische samenwerking tussen Radboud Universiteit en Radboudumc.

naar website

Sint Maartenskliniek

Intensief betrokken afdelingen bij deze samenwerking zijn Orthopedie, Reumatologie, Pijnbestrijding, Revalidatie en de Apotheek.

naar website

Verbanden


Groen, gezond en in beweging

We geven met 40 partners gezamenlijk aandacht aan de gezondheidsbevordering van de Nijmeegse inwoners

naar website

NFU

Het Radboudumc is aangesloten bij de NFU (Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra). naar website

OnePlanet

OnePlanet zet zich in voor het oplossen van voedsel-, landbouw- en gezondheidsproblemen op wereldschaal. naar website

Zakelijke partners


Terumo

Radboudumc en Terumo Europe NV werken samen aan behandeling van kanker met holmium-166 microsferen. lees meer

Terumo

Radboudumc en Terumo Europe NV werken samen aan behandeling van kanker met holmium-166 microsferen.

Holmium-166 microsferen worden momenteel gebruikt bij het beeldgestuurd bestralen van levertumoren. Deze techniek wordt ook wel radioembolisatie of selectieve interne radiatie (SIRT) genoemd. Met behulp van een katheter worden miljoenen radioactieve bolletjes bij de patiënt in de leverslagader gespoten. De bolletjes lopen daarna vast in bloedvaten in en om de tumoren, die zo van dichtbij bestraald worden.

De grootste uitdaging bij radioembolisatie is om de bolletjes in de juiste dosering op de juiste plekken in het lichaam te krijgen. Dit wordt bij het Radboudumc onderzocht in de MITeC operatiekamers, waar de bolletjes live gevolgd worden op de MRI tijdens de behandeling. Op deze manier kan ook de de dosering ter plekke aan de individuele patiënt aangepast worden.

De Holmium-bolletjes worden geleverd door het in Deventer gevestigde Quirem Medical, een volledige dochteronderneming van Terumo Europe N.V.. Quirem Medical werkt al langer samen met het Radboudumc. Met de nieuwe samenwerkingsovereenkomst intensiveert Terumo Europe N.V. de onderzoekssamenwerking met het Radboudumc.

Radioembolisatie wordt nu vooral gebruikt bij van patiënten met (uitgezaaide) leverkanker, voor wie een chirurgische ingreep geen optie meer is. Radioembolisatie helpt om het leven van deze patiënten te verlengen. Radboudumc enTerumo Europe N.V. hopen hen hiermee in de toekomst perspectieven te bieden met deze beeldgestuurde en persoonlijke behandeling. 


Johnson & Johnson

Radboudumc en Johnson & Johnson brengen samen de resultaten van wetenschappelijk onderzoek naar de patiënt.

lees meer

Internationale partners


Kilimanjaro Christian Medical Center

Een groot regionaal ziekenhuis in Moshi, Tanzania. lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet