Wat is ADHD?

Bij sommige mensen overheerst een gebrek aan concentratie en rust. U of uw kind kan moeite hebben met het dagelijkse leven te organiseren en te plannen.

lees meer

Wat is ADHD?

Bij sommige mensen overheerst sinds de kindertijd een gebrek aan concentratie en rust. Schoolprestaties, werk en/of sociale contacten kunnen hier onder lijden. U heeft dan een aandachtsdeficientiĆ«/hyperactiviteitsstoornis, vaak afgekort tot ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder).

Kenmerken

Als u volwassenen bent en ADHD heeft, kunt u zich soms moeilijk concentreren, maakt u slordigheidsfouten of schuift onrustig heen en weer op uw stoel tijdens een vergadering. U heeft moeite met plannen, stelt taken vaak te lang uit en doet te veel tegelijk, waardoor veel activiteiten niet afkomen of te lang blijven liggen. Uw moeite om geconcentreerd te blijven, leidt vaak tot problemen.

Contact

Afdeling Psychiatrie

(024) 361 35 13
contact

Onderzoeken wat kunt u verwachten?

  • Het diagnostisch onderzoek start vrijwel altijd met één of meerdere intakegesprek(ken).

    lees meer


Behandelingen wat kunnen we doen?

  • U krijg van uw hulpverlener duidelijke uitleg over wat er met u aan de hand is (psycho-educatie).

    lees meer


ADHD/ADD psycho-educatiemodule

De cursus is bedoeld voor patiënten met de diagnose ADHD/ADD die behoefte hebben aan informatie of coaching. Er zijn een aantal doelen waar we aan werken tijdens deze cursus.

lees meer