Ataxie bij kinderen wat betekent dat?

Bij ataxie werken de kleine hersenen niet goed. Daardoor krijgen kinderen problemen met bewegen, maar soms ook met praten, leren en omgaan met prikkels en emoties. Lize, Jimmy en Nolan vertellen in deze video wat het voor hun betekent om te leven met ataxie.

Over ataxie bij kinderen

Ataxie ontstaat door een onderliggende ziekte. Er zijn verschillende vormen van ataxie. Bij sommige vormen verergeren de symptomen naarmate het kind ouder wordt. Op www.kinderneurologie.eu leest u meer over de Ataxie. 

naar kinderneurologie.eu


Onderzoek en behandeling

In het Amalia kinderziekenhuis onderzoeken we de oorzaak van ataxie bij uw kind. We hebben hiervoor verschillende onderzoeksmogelijkheden om de juiste diagnose te kunnen stellen. We werken veel samen met klinische genetici en kinderartsen metabole ziekten.

Ons revalidatieteam geeft adviezen aan de zorgverleners bij u in de buurt zodat dat zij uw kind goed kunnen ondersteunen. Denk hierbij aan fysiotherapeuten, logopedisteren, ergotherapeuten, revalidatieartsen en psychologen.

We hebben poliklinieken voor kinderen met ataxia telangiectasia en Friedreichse ataxie.

Follow-up

Kinderen met ataxie komen regelmatig naar het Amalia kinderziekenhuis voor de follow-up poli. Hier bespreken we samen hoe uw kind zich ontwikkelt en geven we advies hoe uw kind het best begeleid kan worden.

hoe het gaat met uw kind en de ontwikkeling. Ook kijken we naar hoe de ziekte zich ontwikkelt en geven we advies.

Meer informatie


Radboudumc Expertise­centrum voor Zeldzame en Erfelijke Bewegings­stoornissen

De expertise van ons centrum bestaat met name uit de (kinder)neurologische kennis, de genetische diagnostiek en de revalidatiegeneeskundige behandeling.

lees meer

Kinderneurologie Amalia kinderziekenhuis

Bij het specialisme Kinderneurologie komen kinderen met diverse problemen waarbij we vermoeden dat de hersenen, het ruggenmerg, de zenuwen of spieren niet goed werken.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet