Patientenzorg Behandelingen Blijven werken

Over de training

Een neurologische progressieve aandoening kan veel impact hebben op uw werkende leven. Op basis van ervaringen van patiënten en behandelaars hebben we de groepstraining ‘Blijven werken’ ontwikkeld. Het doel is het zo lang mogelijk behouden van werk en het vergroten van de tevredenheid op het werk.

Afdeling Revalidatie

Het doel van revalidatie is het leren omgaan met of het verminderen van functiebeperkingen. Het gaat om aangeboren functiebeperkingen of om beperkingen als gevolg van een ziekte of trauma. Revalidatiegeneeskunde vormt met ergotherapie, fysiotherapie en logopedie de afdeling Revalidatie.

lees meer

Ondersteuning bij vragen rondom werk

De training ‘Blijven Werken” is speciaal ontwikkeld voor werknemers met langzaam progressieve neurologische aandoeningen of neuromusculaire aandoeningen die betaald werk hebben en ondersteuning willen om zo lang mogelijk te blijven werken.

lees meer

Ondersteuning bij vragen rondom werk

De training ‘Blijven Werken” is speciaal ontwikkeld voor werknemers met langzaam progressieve neurologische aandoeningen of neuromusculaire aandoeningen die betaald werk hebben en ondersteuning willen om zo lang mogelijk te blijven werken. Het ondersteunt mensen met MS, ziekte van Parkinson, spierziekten, mitochondriële ziekten en andere chronisch neurologische aandoeningen in hun vragen rondom werk. Tijdens de training maken we samen met u een plan om uitval van werk te voorkomen, uitval uit te stellen of te kijken naar opties om uw werk aan te passen aan uw mogelijkheden.
 

In de praktijk

De training bestaat uit 6 interactieve bijeenkomsten van 2 uur.

lees meer

In de praktijk

De training bestaat uit 6 interactieve bijeenkomsten van 2 uur.
Onderwerpen die vaak aan bod komen zijn:
  • communicatie met werkgever en bedrijfsarts
  • balans privé/werk
  • aanpassingen
  • regelmogelijkheden op het werk
  • leefstijl
  • actieplannen
  • wet- en regelgeving
Ook zijn deelnemers op het werk actief bezig met het uitvoeren van opdrachten. Het behouden van eigen regie staat centraal in de bijeenkomsten. De training wordt gegeven door een ergotherapeut van het Radboudumc. Ook een bedrijfsarts, psycholoog en eventueel jurist sluiten tijdens een bijeenkomst aan.

Start nieuwe training

Vanaf dinsdag 13 november 2018 willen wij starten met een nieuwe groep op de afdeling Revalidatie.

lees meer

Start nieuwe training

Vanaf dinsdag 13 november 2018 willen wij starten met een nieuwe groep op de afdeling Revalidatie. Deze groepstraining valt binnen de poliklinische revalidatiebehandeling en wordt vergoed door de zorgverzekering (uitgezonderd eigen risico). Om deel te nemen aan de training is een doorverwijzing van de huisarts en/of specialist naar de revalidatiearts nodig.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen via e-mail: Nanette.Nab@radboudumc.nl of yvonne.veenhuizen@radboudumc.nl