Over de training

Op basis van ervaringen van patiënten en behandelaars is de groepstraining ‘Jobgrip’ ontwikkeld. Het doel van de training is dat u zo lang mogelijk naar tevredenheid kunt blijven werken en/of het werk naar tevredenheid kunt afbouwen.

lees meer

Over de training

Een neurologische progressieve aandoening kan veel impact hebben op uw werkende leven. Op basis van ervaringen van patiënten en behandelaars hebben we de groepstraining ‘Jobgrip’ ontwikkeld. U gaat als deelnemer zelf aan de slag met de informatie die wordt aangereikt, er zijn geen pasklare oplossingen. Tijdens de training maken we samen met u een plan om uitval van werk te voorkomen, uitval uit te stellen of te kijken naar opties om uw werk aan te passen aan uw mogelijkheden en eventueel af te bouwen.


Afdeling Revalidatie

Het doel van revalidatie is het leren omgaan met of het verminderen van functiebeperkingen. Het gaat om aangeboren functiebeperkingen of om beperkingen als gevolg van een ziekte of trauma.

lees meer

Voor wie?

De training ‘Jobgrip' is speciaal ontwikkeld voor werkenden met een langzaam progressieve neurologische of neuromusculaire aandoening die betaald werk hebben en ondersteuning willen om zo lang mogelijk te blijven werken.

lees meer

Voor wie?

De training ‘Jobgrip’ is speciaal ontwikkeld voor werkenden met een langzaam progressieve neurologische of neuromusculaire aandoening die ondersteuning willen om zo lang mogelijk te blijven werken. Het ondersteunt mensen met ziekte van Parkinson, spierziekten, mitochondriële ziekten en andere chronisch neurologische aandoeningen in hun vragen rondom werk.


In de praktijk

De training bestaat uit 6 interactieve bijeenkomsten van 2 uur.

lees meer

In de praktijk

De training bestaat uit 6 interactieve bijeenkomsten van 2 uur.
Onderwerpen die vaak aan bod komen zijn:

  • communicatie met werkgever en bedrijfsarts
  • balans privé/werk
  • wet- en regelgeving
  • aanpassingen
  • regelmogelijkheden op het werk
  • leefstijl
  • werkbehoudsplan/toekomstplan voor werk

Ook zijn deelnemers op het werk actief bezig met het uitvoeren van opdrachten. Het behouden van eigen regie staat centraal in de bijeenkomsten. De training wordt gegeven door een ergotherapeut van het Radboudumc. Ook een re-integratie coach, arbeidsdeskundige, bedrijfsarts, psycholoog of jurist kunnen eventueel aansluiten tijdens een bijeenkomst.

Planning training

De training bestaat uit 6 bijeenkomsten die deels online en deels op de afdeling Revalidatie van het Radboudumc worden gegeven.

lees meer

Planning training

De training bestaat uit 6 bijeenkomsten die deels online en deels op de afdeling Revalidatie van het Radboudumc worden gegeven. Deze groepstraining valt binnen de poliklinische revalidatiebehandeling en wordt vergoed door de zorgverzekering (uitgezonderd eigen risico). Bekijk hier meer informatie over de workshop 'Parkinson en werk'.

Doorverwijzing

Om deel te nemen aan de training is een doorverwijzing van de huisarts en/of specialist naar de revalidatiearts nodig. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via e-mail: Nanette.Nab@radboudumc.nl of Yvonne.Veenhuizen@radboudumc.nl.

  • Medewerkers
  • Intranet