Na de operatie

Na de conisatie krijgt u soms een tampon in uw schede. Deze tampon bestaat meestal uit een lang gaaslint. Uw urinebuis kan hierdoor een beetje dichtgedrukt worden, waardoor u moeilijk kunt plassen. Daarom kan het zijn dat u tijdelijk een urinekatheter in uw blaas krijgt.  

Naar huis 

U mag meestal op de dag van de ingreep weer naar huis. Voordat u naar huis gaat wordt de tampon verwijderd. Wanneer een urinekatheter is geplaatst wordt deze ook verwijderd.

Houd na de operatie een week rust. Doe in die periode ook geen huishoudelijk werk. In verband met de genezing van de wond, raden we u aan geen geslachtsgemeenschap te hebben in de eerste 4 tot 6 weken na de ingreep. Ook kunt u voorlopig beter geen tampons gebruiken. We raden baden af, douchen mag wel.

Afscheiding

De eerste 4 tot 5 weken heeft u kans op abnormale afscheiding. De eerste dagen is de afscheiding vermengd met bloed. De afscheiding verschilt per persoon. Het hangt ook af van de diepte van de gemaakte wond. Als u last heeft van hevige bloedingen, heviger dan een normale menstruatie, sterk geurende afscheiding of koorts, dan raden we u aan telefonisch contact op te nemen met de polikliniek.


Wat is een conisatie?

Een conisatie is een van de mogelijke behandelingen bij een voorstadium van baarmoederhalskanker of baarmoederhalskanker in een vroeg stadium. De gynaecoloog verwijdert met een mesje een kegelvormig stukje van de baarmoedermond. De baarmoeder zelf blijft intact.


Contact

Casemanagers gynaecologische oncologie
(024) 818 63 34

Dringende medische vragen in de avonduren of in het weekend
(024) 361 34 38

De operatie

Deze operatie vindt meestal plaats onder narcose of met een ruggenprik. De operatie gebeurt via uw schede. U krijgt dus geen litteken op uw buik.


Behandeling Anesthesie

Als u naar het Radboudumc komt voor een operatie dan krijgt u te maken met anesthesie (verdoving of narcose). Ook voor andere ingrepen, zoals een behandeling of onderzoek, is anesthesie soms nodig. Anesthesie zorgt ervoor dat u tijdens de behandeling geen pijn heeft.

lees meer

Na de operatie

U mag meestal op de dag van de ingreep weer naar huis. Houd na de operatie een week rust.

lees meer

Baarmoeder­halskanker (cervixcarcinoom)

Bij baarmoederhalskanker is er sprake van een kwaadaardig gezwel (een tumor) aan de baarmoederhals. Ieder jaar krijgen ongeveer 800 mensen in Nederland baarmoederhalskanker.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet