Patientenzorg Behandelingen Dichtetsen bloedvat neus

Wat is dichtetsen?

Na verdoving van het slijmvlies kunnen we met behulp van een etsende vloeistof oppervlakkig gelezen bloedvaatjes vóór op het neustussenschot dichtetsen.

lees meer

Wat is dichtetsen?

Na verdoving van het slijmvlies kunnen we met behulp van een etsende vloeistof (bijvoorbeeld trichloorazijn) oppervlakkig gelegen bloedvaatjes vóór op het neustussenschot dichtetsen. Houd het hoofd heel stil, zodat er geen zure vloeistof op verkeerde plaatsen wordt gemorst. We kunnen deze behandeling alleen in niet-bloedende omstandigheid uitvoeren. We kunnen maar één kant tegelijk etsen, omdat er anders onvoldoende bloedvoorziening van het neustussenschot ontstaat. Als de behandeling aan beide kanten noodzakelijk is, dan kunt u voor de andere kant een nieuwe afspraak maken.

Na de behandeling

U kunt na deze behandeling op eigen gelegenheid naar huis, maar u moet zich uiteraard wel houden aan de besproken adviezen en gedragsregels. Mogelijk ervaart u na enige uren een branderig/prikkelend gevoel in de neus; hiertegen kunt u paracetamol nemen.

Aandoening neusbloeding

Een neusbloeding is meestal een aderlijke bloeding van een klein bloedvaatje in het neusslijmvlies. Het is bijna altijd onschuldig en heeft nooit iets te maken met een hersenbloeding. naar de aandoening

Naar uw afspraak

Ingang: Ingang West
Route: 383

bekijk route

Naar uw afspraak

Bezoekadres

Philips van Leydenlaan 15
6525 EX Nijmegen

Huispostnummer: 383

Routebeschrijving

Reis naar Philips van Leydenlaan 15
Ga naar binnen bij: Ingang West
Volg route 383

Contact

Afdeling Keel-Neus-Oorheelkunde

(024) 361 35 06
(024) 361 49 26

Afdeling Keel-Neus-Oorheelkunde

De afdeling KNO van het Radboudumc biedt patiëntenzorg op het gebied van oorchirurgie, neus- en aangezichtschirurgie en hoofd-halschirurgie. Daarnaast doen we wetenschappelijk onderzoek en geven we onderwijs aan studenten Geneeskunde en KNO-artsen in opleiding.

lees meer