Patiëntenzorg Behandelingen Dichtetsen bloedvat neus

Wat is dichtetsen?

Na verdoving van het slijmvlies kunnen we met behulp van een etsende vloeistof oppervlakkig gelezen bloedvaatjes vóór op het neustussenschot dichtetsen. lees meer

Wat is dichtetsen?

Na verdoving van het slijmvlies kunnen we met behulp van een etsende vloeistof (bijvoorbeeld trichloorazijn) oppervlakkig gelegen bloedvaatjes vóór op het neustussenschot dichtetsen. Houd het hoofd heel stil, zodat er geen zure vloeistof op verkeerde plaatsen wordt gemorst. We kunnen deze behandeling alleen in niet-bloedende omstandigheid uitvoeren. We kunnen maar één kant tegelijk etsen, omdat er anders onvoldoende bloedvoorziening van het neustussenschot ontstaat. Als de behandeling aan beide kanten noodzakelijk is, dan kunt u voor de andere kant een nieuwe afspraak maken.

Na de behandeling

U kunt na deze behandeling op eigen gelegenheid naar huis, maar u moet zich uiteraard wel houden aan de besproken adviezen en gedragsregels. Mogelijk ervaart u na enige uren een branderig/prikkelend gevoel in de neus; hiertegen kunt u paracetamol nemen.

Aandoening neusbloeding

Een neusbloeding is meestal een aderlijke bloeding van een klein bloedvaatje in het neusslijmvlies. Het is bijna altijd onschuldig en heeft nooit iets te maken met een hersenbloeding. naar de aandoening

Naar uw afspraak adres en route

Ingang: Hoofdingang
Gebouw: A
Verdieping: 2
Route: 682 naar Plein A2 Oost

bekijk route

Naar uw afspraak adres en route

Bezoekadres

Radboudumc hoofdingang
Geert Grooteplein Zuid 10
6525 GA Nijmegen

Huispostnummer: 383

Routebeschrijving

Reis naar Geert Grooteplein Zuid 10
Ga naar binnen bij: Hoofdingang
Ga naar Gebouw A, Verdieping 2 en volg route 682 naar Plein A2 Oost

Contact

Afdeling Keel-, Neus- en Oorheelkunde

(024) 361 35 06

Afdeling Keel-, Neus- en Oorheelkunde

De afdeling KNO van het Radboudumc biedt patiëntenzorg op het gebied van oorchirurgie, neus- en aangezichtschirurgie en hoofd-halschirurgie. Daarnaast doen we wetenschappelijk onderzoek en geven we onderwijs aan studenten Geneeskunde en KNO-artsen in opleiding.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet