Patiëntenzorg Behandelingen Ergotherapie bij dementie en mantelzorgers

Over de behandeling

Ergotherapie bij Ouderen met Dementie en hun Mantelzorgers Aan Huis (EDOMAH) is een behandeling die zich erop richt om dagelijkse activiteiten en handelingen die voor u belangrijk en betekenisvol zijn zo lang mogelijk naar wens te blijven uitvoeren.

Contact EDOMAH

contact

Waarom naar het Radboudumc?

De EDOMAH behandeling is door het Radboudumc ontwikkeld en uit onderzoek blijkt dat deze behandeling effectief is. We bieden de EDOMAH behandeling direct aan huis aan. Een EDOMAH ergotherapeut is gespecialiseerd in de behandeling van mensen met dementie en hun mantelzorgers aan huis. vind een EDOMAH ergotherapeut in uw regio

Verwijzing

De geriater van de geheugenpoli van het Radboudumc, maar ook de huisarts of ouderenspecialist kan u naar deze EDOMAH behandeling verwijzen. Ook kunt u zelf om een verwijzing tot ergotherapie EDOMAH behandeling aan uw behandelend arts vragen.

Verloop van de behandeling

De ergotherapeut gaat met u en uw naaste in gesprek over welke dagelijkse activiteiten en handelingen belangrijk voor u zijn en bekijkt samen met u de dagelijkse activiteiten die u graag wilt blijven doen in uw eigen woonomgeving. lees meer

Verloop van de behandeling

De behandeling wordt aan huis gegeven. De ergotherapeut bezoekt u aan huis en vraagt om uw legitimatie.
Een ergotherapeut helpt u, en uw naaste, om zo lang mogelijk naar wens te blijven functioneren in uw eigen woonomgeving.
Zij gaat met u en uw naaste in gesprek over welke dagelijkse activiteiten en handelingen belangrijk voor u zijn en bekijkt samen met u de dagelijkse activiteiten die u graag wilt blijven doen in uw eigen woonomgeving. Zo krijgt de ergotherapeut een beeld van uw mogelijkheden en de praktische zaken in huis. De ergotherapeut geeft ook uw naaste advies om u goed te begeleiden bij het uitvoeren van dagelijkse handelingen. Zij geeft u en uw naaste uitleg over de verandering in het gedrag en kan adviseren met betrekking tot veiligheid in huis.
Meestal komt de ergotherapeut meerdere keren bij u op bezoek om adviezen te geven die het beste aansluiten om uw dagelijkse activiteiten en handelingen zelf of samen met uw mantelzorger uit te voeren.
Na afloop van de ergotherapiebehandeling ontvangen u en uw behandelend arts een kort verslag van de ergotherapiebehandeling.

Wanneer doen we deze behandeling?


Samenwerking

De ergotherapeut komt zelfstandig bij u aan huis. Zij werkt daarbij samen met de eventuele andere betrokken zorgverleners en verwijzers, zoals de geriater, verpleegkundig specialist, huisarts, thuiszorg, casemanager of fysiotherapeut.

Kosten van zorg

Ergotherapie wordt voor 10 uur per kalenderjaar vergoed door de zorgverzekeraar vanuit de basisverzekering. Controleer uw aanvullende verzekering om te zien of dit verhoogd kan worden. Verschillende verzekeringen vergoeden aanvullend ook een aantal uren behandeling gericht op de mantelzorg.

Meer informatie

Op www.edomah.nl kunt u een EDOMAH geschoolde ergotherapeut bij u in de buurt vinden en eveneens meer informatie over de EDOMAH behandeling vinden. stel een vraag
  • Medewerkers
  • Intranet