Behandeling Facetblokkade


Over facetblokkade

Een facetblokkade is een pijnbehandeling. In de facetgewrichten kunnen zich kleine veranderingen voordoen. Deze veranderingen kunnen pijnklachten veroorzaken. Dit is te verhelpen met een facetblokkade.

lees meer

Over facetblokkade

Pijn van de wervelkolom komt soms vanuit de zogenaamde facetgewrichten. De rugwervels staan als blokjes op elkaar gestapeld. Het gaat om rugwervels laag onder in de rug en ter hoogte van de borstwervels en de nekwervels. Deze blokjes scharnieren ten opzichte van elkaar in de zogenaamde facetgewrichtjes. Hierin kunnen zich kleine veranderingen voordoen, bijvoorbeeld door een ongeval of door slijtage op oudere leeftijd. Deze veranderingen kunnen pijnklachten veroorzaken.

Naar uw afspraak

Ingang: Radboudumc Dekkerswald Ingang A

bekijk route

Naar uw afspraak

Bezoekadres

Radboudumc Dekkerswald
Nijmeegsebaan 31
6561 KE Groesbeek

Routebeschrijving

Reis naar Nijmeegsebaan 31
Ga naar binnen bij: Radboudumc Dekkerswald Ingang A

De behandeling Wat kunt u verwachten?

Om uw pijn te verhelpen doen we eerst een proefbehandeling. Als blijkt dat deze proefbehandeling slaagt, kunnen we in een volgende behandeling een definitieve blokkade maken.

lees meer

De behandeling Wat kunt u verwachten?

Proefbehandeling

Met een proefbehandeling verdoven we twee of drie facetgewrichtjes. Het is mogelijk dat de pijn vermindert of zelfs verdwijnt voor enkele uren. Deze proefbehandeling kunnen we zowel in de hals als in de rug uitvoeren.

Definitieve blokkade

Als deze proefbehandeling slaagt kunnen we in een volgende behandeling een definitieve blokkade maken.


Informatiefolder

Bekijk het inlegvel met informatie over de behandeling.

bekijk het pdf-bestand
inloggen