Wat is FM-apparatuur?

Slechthorende kinderen en studenten kunnen in het onderwijs gebruikmaken van FM-apparatuur. Deze appartuur werkt draadloos en bestaat uit:
  • een zender met een microfoon (voor de spreker)
  • een of twee ontvangers, afhankelijk van de gehoorschade
Voor (vrijwel) goedhorenden: ontvanger met hoofdtelefoon. Voor (vrijwel) goedhorenden: losse ontvanger die je aan je oor draagt. Voor hoortoestelgebruikers: ontvanger met halslus, die het signaal via het ringleidingprogramma overdraagt op je hoortoestellen. Voor hoortoestelgebruikers: ontvanger die je aan je hoortoestel koppelt (eventueel met behulp van een audioschoen).

Solo apparatuur

Solo-apparatuur is zeer geschikt voor onderwijssituaties, waarbij er doorgaans één spreker is. De spreker plaatst de microfoon dicht bij de mond, zodat het geluid goed opvangt. De luisteraar gebruikt de ontvanger en hoort de stem van de speker, duidelijk verstaanbaar boven eventueel aanwezig omgevingsrumoer.

Meerdere sprekers

Bij een gesprek tussen meerdere personen, waarbij steeds iemand anders het woord neemt, moeten de sprekers de zender telkesn doorgeven. Omdat dit vaak erg onhandig is, kun je als compromis de zender in het midden op de tafel leggen. Er is ook FM-apparatuur waarbij meerdere zenders met één ontvanger communiceren. Deze zijn bedoeld voor onderwijs waarbij meerdere leerkrachten tegelijkertijd betrokken zijn.

Wat is FM-apparatuur?

Slechthorende kinderen en studenten kunnen in het onderwijs gebruikmaken van FM-apparatuur. Deze apparatuur werkt draadloos en bestaat uit een zender en een of twee ontvangers. lees meer

Oorsuizen

Oorsuizen (tinnitus) houdt in dat u geluiden hoort die niet van buiten komen en voor anderen niet waarneembaar zijn.

Contact

Afdeling Keel-, Neus- en Oorheelkunde

(024) 361 35 06

Naar uw afspraak adres en route

Ingang: Hoofdingang
Gebouw: A
Verdieping: 2
Route: 682 naar Plein A2 Oost

bekijk route

Naar uw afspraak adres en route

Bezoekadres

Radboudumc hoofdingang
Geert Grooteplein Zuid 10
6525 GA Nijmegen

Huispostnummer: 383

Routebeschrijving

Reis naar Geert Grooteplein Zuid 10
Ga naar binnen bij: Hoofdingang
Ga naar Gebouw A, Verdieping 2 en volg route 682 naar Plein A2 Oost

Afdeling Keel-, Neus- en Oorheelkunde

De afdeling KNO van het Radboudumc biedt patiëntenzorg op het gebied van oorchirurgie, neus- en aangezichtschirurgie en hoofd-halschirurgie. Daarnaast doen we wetenschappelijk onderzoek en geven we onderwijs aan studenten Geneeskunde en KNO-artsen in opleiding.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet