Wanneer een operatie bij een haperende vinger?

Bij een haperende vinger opent de chirurg de peesschede in uw hand. Dat is de koker waar de pees doorheen glijdt. Zo kan de pees weer vrij bewegen en hapert uw vinger niet meer. lees meer

Wanneer een operatie bij een haperende vinger?

Bij een haperende vinger is een pees plaatselijk verdikt. Hierdoor glijdt de pees niet goed door de peeskoker en kunt u uw vinger alleen strekken met een hapering. Die hapering doet soms pijn. Meestal ontstaat een haperende vinger op latere leeftijd. Soms komt dit door overbelasting.

In eerste instantie behandelen we een haperende vinger door een injectie met bijnierschorshormoon. Dit werkt ontstekingsremmend. Als dit niet voldoende helpt, opereren we u. De chirurg opent de peeskoker in uw hand en geeft de pees weer ruimte om vrij te bewegen. Hierdoor hapert uw vinger niet meer.

Voor de operatie

U mag voor de ingreep gewoon eten en drinken. Als u bloedverdunners slikt, overlegt u met uw arts of u deze mag blijven gebruiken. We adviseren u niet zelf auto te rijden. lees meer

Voor de operatie

Voor de ingreep mag u gewoon eten en drinken. Als u bloedverdunners slikt overlegt u met uw arts of u deze mag blijven gebruiken. Tijdens de operatie mag u geen sieraden dragen. We adviseren u om zelf geen auto te rijden.

Op de dag van de operatie meldt u zich bij de balie van de polikliniek Plastische Chirurgie.
 

De operatie

Voor de operatie ligt u op een operatietafel met uw arm op een zijtafel. De arts verdooft de palm van uw hand en we dekken deze af met steriele doeken. Via een kleine snee opent de chirurg uw peeskoker. De operatie duurt 20 tot 30 minuten. lees meer

De operatie

Voor deze ingreep ligt u op een operatietafel met uw arm op een zijtafel. De chirurg verdooft het gebied in de palm van uw hand. Dit kan gevoelig zijn. We desinfecteren uw hand en dekken deze af met steriele doeken. Soms doen we een strakke band om uw bovenarm. Dit is om bloedverlies te voorkomen. Via een snee van 2 centimeter opent de chirurg de peeskoker gedeeltelijk. Zo kan de pees weer vrij bewegen. We stelpen de bloedvaten en hechten de snee. We verbinden uw hand met een drukverband. De operatie duurt 20 tot 30 minuten.
 

Behandeling Anesthesie

Als u naar het Radboudumc komt voor een operatie dan krijgt u te maken met anesthesie (verdoving of narcose). Ook voor andere ingrepen, zoals een behandeling of onderzoek, is anesthesie soms nodig. Anesthesie zorgt ervoor dat u tijdens de behandeling geen pijn heeft.

lees meer

Na de operatie

U draagt de eerste twee dagen een drukverband. We verwijderen de hechtingen na ongeveer 2 weken. Als u pijn heeft, mag u maximaal 4 keer per dag 1.000 mg paracetamol innemen. De chirurg vertelt u wanneer u een controle heeft. lees meer

Na de operatie

De arts vertelt u wanneer u een controle heeft. De hechtingen verwijderen we na ongeveer 2 weken, wanneer u ook voor controle terug komt op de polikliniek. Als u pijn heeft, mag u maximaal 4 keer per dag 1.000 mg paracetamol innemen. U draagt de eerste 2 dagen het drukverband. Daarna kan het verband eraf en mag u de hand langzaamaan steeds meer gebruiken. Als het nodig is, kunt u een pleister op de wond plakken. Nadat we de hechtingen hebben verwijderd, kunt u de wond met een crème of zalf masseren. Na 3 tot 6 weken kunt u de hand weer volledig gebruiken.
 

Risico's en complicaties

Soms treedt een infectie op. Deze kunt u herkennen aan koorts en/of roodheid, warmte, zwelling en pijn rondom de wond. Neem dan contact op met de polikliniek Plastische Chirurgie (024) 361 95 94 of het algemene nummer van het ziekenhuis: (024) 361 11 11.

Contact

Polikliniek
(024) 361 95 94

Verpleegafdeling
(024) 361 40 14
contactformulier

Team Plastische Chirurgie

Ons team bestaat uit specialisten van verschillende disciplines.


Afdeling Plastische Chirurgie

De afdeling Plastische Chirurgie houdt zich bezig met herstel van vorm en functie van een lichaamsdeel. Het gaat om correctie van aangeboren of verkregen afwijkingen en verminkingen of gebreken.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet