Patientenzorg Behandelingen Medicatie tegen neuspoliepen

Over medicatie tegen neuspoliepen

Behandeling met corticosteroïde-bevattende neusnevel of druppels kan een duidelijke verkleining van de poliepen en een vermindering van de klachten geven.

lees meer

Over medicatie tegen neuspoliepen

Behandeling met corticosteroïde-bevattende neusnevel of druppels kan een duidelijke verkleining van de poliepen en een vermindering van de klachten geven. Het is in principe geen bezwaar deze medicijnen jarenlang te gebruiken. U kunt er echter niet van uitgaan dat hiermee in alle gevallen de neuspoliepen verdwijnen. Corticosteroïden (bijvoorbeeld prednison) bestaan ook in tabletvorm of als injectie en geven vaan een opmerkelijke verbetering van klachten. Deze toedieningsvormen van corticosteroïden mogen vanwege de bijwerkingen slechts kortdurend zijn.

Neuspoliepen

Neuspoliepen zijn goedaardige zwellingen van het neusslijmvlies, die meestal ontstaan in de zeefbeenholte. naar de aandoening

Contact

Afdeling Keel-Neus-Oorheelkunde

(024) 361 35 06
(024) 361 49 26

Naar uw afspraak

Ingang: Ingang West
Route: 383

bekijk route

Naar uw afspraak

Bezoekadres

Philips van Leydenlaan 15
6525 EX Nijmegen

Huispostnummer: 383

Routebeschrijving

Reis naar Philips van Leydenlaan 15
Ga naar binnen bij: Ingang West
Volg route 383

Afdeling Keel-Neus-Oorheelkunde

De afdeling KNO van het Radboudumc biedt patiëntenzorg op het gebied van oorchirurgie, neus- en aangezichtschirurgie en hoofd-halschirurgie. Daarnaast doen we wetenschappelijk onderzoek en geven we onderwijs aan studenten Geneeskunde en KNO-artsen in opleiding.

lees meer