Patiëntenzorg Behandelingen Behandeling met anti-androgenen

Over de behandeling met anti-androgenen

Hirsutisme kunnen we soms behandelen met anti-androgenen. Het meest gebruikte middel is cryproteronacetaat in de vorm van Androcur. lees meer

Over de behandeling met anti-androgenen

Hirsutisme kunnen we soms behandelen met anti-androgenen. Het meest gebruikte middel is cryproteronacetaat in de vorm van Androcur. Bij overbeharing in uw gezicht, krijgt u soms eflornithinecrème voorgeschreven.

De behandeling

Tijdens de behandeling controleren we regelmatig uw bloed, omdat uw lever kan beschadigen. Na zes maanden kunt u merken dat uw haartjes dunner worden. U kunt de behandeling dan combineren met lasertherapie. Het effect van de eflornithine crème merkt u na twee maanden.

Contact

Afdeling Interne Geneeskunde

(024) 361 65 04

Hirsutisme overbeharing

Als er heel veel haar bij vrouwen groeit op het gezicht, de borst, rug en laag op de buik noemen we dat hirsutisme of haargroei volgens het mannelijk patroon. lees meer

Afdeling Interne Geneeskunde

Binnen Interne Geneeskunde onderzoeken en behandelen we patiënten met aandoeningen op het hele terrein van de interne geneeskunde. Denkt u daarbij aan suikerziekte, hoge bloeddruk, maagklachten, vermoeidheid, buikklachten, benauwdheid, afvallen, infectieziekten en nog vele andere klachten.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet