Waarom een mondbodem- of omslagplooiplastiek?

Wanneer in uw kaak gebitselementen verloren zijn gegaan, bijvoorbeeld door het verwijderen van een kies, vermindert niet alleen het botvolume van uw kaak. Ook uw tandvlees wordt smaller. Dit hecht namelijk aan de kaak. Om dit aan te vullen kan een mondbodemplastiek of een omslagplooiplastiek worden voorgesteld.
Patiëntenzorg Behandelingen Mondbodem- of omslagplooiplastiek

Waarom een mondbodem- of omslagplooiplastiek?

Wanneer in uw kaak gebitselementen verloren zijn gegaan, bijvoorbeeld door het verwijderen van een kies, vermindert niet alleen het botvolume van uw kaak. Ook uw tandvlees wordt smaller. lees meer

Contact Neem contact op

Afdeling Mond-Kaak-Aangezichtschirurgie

Algemene informatie en afspraken voor controlebezoek
Maandag t/m vrijdag 8-17 uur
(024) 361 38 01

Informatie en afspraken voor poliklinische behandeling
Maandag t/m vrijdag 8-17 uur
(024) 361 37 83

Over de operatie

Tijdens een mondbodemplastiek of een omslagplooiplastiek verlegt de MKA-chirurg het slijmvlies in de ruimte tussen uw kaak en uw wang of lip, om meer diepte te creëren. Als het nodig is wordt een stukje slijmvlies uit het gehemelte gebruikt. lees meer

Over de operatie

Tijdens een mondbodemplastiek of een omslagplooiplastiek verlegt de MKA-chirurg het slijmvlies in de ruimte tussen uw kaak en uw wang of lip, om meer diepte te creëren. Als het nodig is wordt een stukje slijmvlies uit het gehemelte gebruikt. Het slijmvlies wordt vastgehecht aan uw tandvlees met hechtdraad dat binnen één tot vier weken vanzelf oplost. Samen met de chirurg bespreekt u of de behandeling onder plaatselijke of algehele verdoving wordt uitgevoerd.

Behandeling Anesthesie

Als u naar het Radboudumc komt voor een operatie dan krijgt u te maken met anesthesie (verdoving of narcose). Ook voor andere ingrepen, zoals een behandeling of onderzoek, is anesthesie soms nodig. Anesthesie zorgt ervoor dat u tijdens de behandeling geen pijn heeft.

lees meer

Afdeling Mond-Kaak-Aangezichts­chirurgie

De specialisten van de afdeling Mond-Kaak-Aangezichtschirurgie behandelen voornamelijk ziektes en afwijkingen van mond, kaak en aangezicht. Wij behandelen zowel poliklinisch (dagbehandeling) als klinisch (met opname).

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet