Over de behandeling

Afhankelijk van de leeftijd en aandoening van uw kind, nemen we misschien bloed en urine af. Dit gebeurt voor de operatie, bij opname op de afdeling. De behandelend arts heeft vooraf met ouders en het kind gesproken over de indicatie en het doel van de ingreep. Als sprake is van een tumor in de nier, dan kan deze de oorzaak zijn van functieverlies van de nier. De operatie heeft als doel zo optimaal mogelijk de functie te herstellen of te behouden.
Patiƫntenzorg Behandelingen Nefrectomie bij kinderen

Over de behandeling

Afhankelijk van de leeftijd en aandoening van uw kind, nemen we misschien bloed en urine af. Dit gebeurt voor de operatie, bij opname op de afdeling. De behandelend arts heeft vooraf met ouders en het kind gesproken over de indicatie en het doel van de ingreep. lees meer

Voorbereiding en nazorg

Ter voorbereiding op de operatie maken we meestal een renogram van de nieren. Bij een renogram bekijken we hoe een radioactieve stof wordt opgenomen door de nieren. De operatie vindt plaats onder volledige narcose. lees meer

Voorbereiding en nazorg

Ter voorbereiding op de operatie maken we meestal een renogram van de nieren. Bij een renogram bekijken we hoe een radioactieve stof wordt opgenomen door de nieren. De operatie vindt plaats onder volledige narcose.

Na de operatie heeft uw kind meestal een blaaskatheter en een morfine-infuus. De morfine bouwen we meestal af op de dag na de operatie. Als de toediening van morfine gestopt kan worden, kunnen we ook de blaaskatheter verwijderen. Als uw kind daarna zelf goed kan plassen de vitale lichaamsfuncties na controle goed zijn, mag uw kind met ontslag. De controle-afspraak krijgt u bij het ontslag mee naar huis.
Thuis is het verstandig als uw kind nog even rustig aan doet. Heeft uw kind nog pijn? Dan kunt u uw kind paracetamol geven. Het is beter veertien dagen niet te gymen, fietsen of zwemmen.

Behandeling Anesthesie bij kinderen

Als uw kind een behandeling of onderzoek onder anesthesie krijgt is het belangrijk om hem/haar goed voor te bereiden.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet