Over neusdruppelen

Er zijn 2 manieren om uw neus te druppelen:

  • Ga op uw knieën zitten en leg uw voorhoofd voorover op de grond. Druppel vervolgens de vloeistof in uw neusgaten.

    lees meer


    Methode 1

    Ga op uw knieƫn zitten en leg uw voorhoofd voorover op de grond. Druppel vervolgens de vloeistof in uw neusgaten. De vloeistof loopt richting uw voorhoofd. U blijft 1 minuut in deze houding zitten. Daarna gaat u eerst 1 minuut op uw linkerzijde, en daarna 1 minuut op uw rechterzijde liggen. Op deze manier komen de druppels ook in uw kaakholte terecht.

  • Methode 2

    Een andere manier om neusdruppels in te nemen, is door op uw rug op bed te liggen. Uw hoofd legt u achterover over de bedrand. Druppel daarna de vloeistof in uw neusgaten en blijf 1 minuut in deze houding liggen. Vervolgens gaat u eerst 1 minuut op uw linkerzijde liggen en daarna 1 minuut op uw rechterzijde. Op deze manier komen de druppels ook in uw kaakholte terecht.

Aandachtspunt

Houd uw hoofd niet achterover als u uw neus druppelt. De druppels komen dan in uw keelholte terecht en dat is niet de bedoeling.

Contact

Afdeling Keel-Neus-Oorheelkunde

(024) 361 35 06
(024) 361 49 26

Naar uw afspraak

Ingang: Ingang West
Route: 383

bekijk route

Naar uw afspraak

Bezoekadres

Philips van Leydenlaan 15
6525 EX Nijmegen

Huispostnummer: 383

Routebeschrijving

Reis naar Philips van Leydenlaan 15
Ga naar binnen bij: Ingang West
Volg route 383

Afdeling Keel-Neus-Oorheelkunde

De afdeling KNO van het Radboudumc biedt patiëntenzorg op het gebied van oorchirurgie, neus- en aangezichtschirurgie en hoofd-halschirurgie. Daarnaast doen we wetenschappelijk onderzoek en geven we onderwijs aan studenten Geneeskunde en KNO-artsen in opleiding.

lees meer