Wat is neuszalf?

De kno-arts schrijft vaak voor een paar weken neuszalf voor, om de korstvorming voorzichtig tegen te gaan en de genezing van de neus bevorderen. lees meer

Wat is neuszalf?

De kno-arts schrijft vaak voor een paar weken neuszalf voor, om de korstvorming voorzichtig tegen te gaan en de genezing van de neus bevorderen. U brengt de zalf voorzichtig voor in de neus op het neustussenschot aan met een wattenstokje of uw pink, twee tot acht keer per dag.

Keukenzoutoplossing

Soms adviseert de kno-arts om de neus schoon te maken en korstvorming tegen te gaan door uw neus te spoelen met een keukenzoutoplossing. Doe dit zo nodig twee tot zes keer per dag. Een keukenzoutoplossing in de juiste samenstelling kunt u zelf maken door een theelepeltje keukenzout op te lossen in een glas met lauw water dat heeft gekookt.

Aandoening neusbloeding

Een neusbloeding is meestal een aderlijke bloeding van een klein bloedvaatje in het neusslijmvlies. Het is bijna altijd onschuldig en heeft nooit iets te maken met een hersenbloeding. naar de aandoening

Contact

Afdeling Keel-, Neus- en Oorheelkunde

(024) 361 35 06

Naar uw afspraak adres en route

Ingang: Hoofdingang
Gebouw: A
Verdieping: 2
Route: 682 naar Plein A2 Oost

bekijk route

Naar uw afspraak adres en route

Bezoekadres

Radboudumc hoofdingang
Geert Grooteplein Zuid 10
6525 GA Nijmegen

Huispostnummer: 383

Routebeschrijving

Reis naar Geert Grooteplein Zuid 10
Ga naar binnen bij: Hoofdingang
Ga naar Gebouw A, Verdieping 2 en volg route 682 naar Plein A2 Oost

Afdeling Keel-, Neus- en Oorheelkunde

De afdeling KNO van het Radboudumc biedt patiƫntenzorg op het gebied van oorchirurgie, neus- en aangezichtschirurgie en hoofd-halschirurgie. Daarnaast doen we wetenschappelijk onderzoek en geven we onderwijs aan studenten Geneeskunde en KNO-artsen in opleiding.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet