Wat is neuszalf?

De kno-arts schrijft vaak voor een paar weken neuszalf voor, om de korstvorming voorzichtig tegen te gaan en de genezing van de neus bevorderen.

lees meer

Wat is neuszalf?

De kno-arts schrijft vaak voor een paar weken neuszalf voor, om de korstvorming voorzichtig tegen te gaan en de genezing van de neus bevorderen. U brengt de zalf voorzichtig voor in de neus op het neustussenschot aan met een wattenstokje of uw pink, twee tot acht keer per dag.

Keukenzoutoplossing

Soms adviseert de kno-arts om de neus schoon te maken en korstvorming tegen te gaan door uw neus te spoelen met een keukenzoutoplossing. Doe dit zo nodig twee tot zes keer per dag. Een keukenzoutoplossing in de juiste samenstelling kunt u zelf maken door een theelepeltje keukenzout op te lossen in een glas met lauw water dat heeft gekookt.

Aandoening neusbloeding

Een neusbloeding is meestal een aderlijke bloeding van een klein bloedvaatje in het neusslijmvlies. Het is bijna altijd onschuldig en heeft nooit iets te maken met een hersenbloeding. naar de aandoening

Contact

Afdeling Keel-Neus-Oorheelkunde

(024) 361 35 06
(024) 361 49 26

Naar uw afspraak

Ingang: Ingang West
Route: 383

bekijk route

Naar uw afspraak

Bezoekadres

Philips van Leydenlaan 15
6525 EX Nijmegen

Huispostnummer: 383

Routebeschrijving

Reis naar Philips van Leydenlaan 15
Ga naar binnen bij: Ingang West
Volg route 383

Afdeling Keel-Neus-Oorheelkunde

De afdeling KNO van het Radboudumc biedt patiëntenzorg op het gebied van oorchirurgie, neus- en aangezichtschirurgie en hoofd-halschirurgie. Daarnaast doen we wetenschappelijk onderzoek en geven we onderwijs aan studenten Geneeskunde en KNO-artsen in opleiding.

lees meer