Patientenzorg Behandelingen Perceptieve reukstoornis

Over de behandeling perceptieve reukstoornissen

Voor perceptieve reukstoornissen bestaat tot op heden geen effectieve behandeling, maar bij reukverlies na een bovensteluchtweginfectie treedt vaak spontaan herstel op.

lees meer

Over de behandeling perceptieve reukstoornissen

Voor perceptieve reukstoornissen (beschadiging van reukepitheel, zenuwbaan of hersenen) bestaat tot op heden geen effectieve behandeling. Bij reukverlies na een bovensteluchtweginfectie (de zogeheten postivrale anosmie) is er wel vaak een spontaan herstel. Meestal merkt u dan eerst tussen de drie en zes maanden een vreemde reuksensatie op, de maanden daarna treedt verder herstel op; helaas zelden tot het niveau van normale reukzin. Behandeling met zinksulfaat of vitamine A/B/E hebben geen bewezen effect. Bij reukverlies na een schedeltrauma is het reukverlies over het algemeen permanent en is er ook geen behandeling mogelijk.

Aandoening reukstoornissen

Bij reukstoornissen is de aard van waarnemen veranderd of is het reukvermogen verminderd. De algemene term voor een verstoorde reuk is dysosmie. naar de aandoening

Contact

Afdeling Keel-Neus-Oorheelkunde

(024) 361 35 06
(024) 361 49 26

Naar uw afspraak

Ingang: Ingang West
Route: 383

bekijk route

Naar uw afspraak

Bezoekadres

Philips van Leydenlaan 15
6525 EX Nijmegen

Huispostnummer: 383

Routebeschrijving

Reis naar Philips van Leydenlaan 15
Ga naar binnen bij: Ingang West
Volg route 383

Afdeling Keel-Neus-Oorheelkunde

De afdeling KNO van het Radboudumc biedt patiëntenzorg op het gebied van oorchirurgie, neus- en aangezichtschirurgie en hoofd-halschirurgie. Daarnaast doen we wetenschappelijk onderzoek en geven we onderwijs aan studenten Geneeskunde en KNO-artsen in opleiding.

lees meer