Verloop van de behandeling

Een arts kan uw zenuwen losmaken, aan elkaar hechten of transplantaten gebruiken om ervoor te zorgen dat u uw armspieren weer kunt gebruiken. De plastisch chirurg kan pezen verplaatsen, zodat spieren die het nog wel doen, het werk van andere spieren kunnen overnemen. Als de schouderspieren niet werken en de arm los in het gewricht hangt, kan een arts dit gewricht vastzetten. 
Patiëntenzorg Behandelingen perifere zenuwen en plexus

Over behandeling perifere zenuwen en plexus

Het doel van de behandeling is dat u uw (arm)spieren weer kunt gebruiken.

Verloop van de behandeling

Een arts kan uw zenuwen losmaken, aan elkaar hechten of transplantaten gebruiken om ervoor te zorgen dat u uw armspieren weer kunt gebruiken. lees meer

Behandeling Anesthesie

Als u naar het Radboudumc komt voor een operatie dan krijgt u te maken met anesthesie (verdoving of narcose). Ook voor andere ingrepen, zoals een behandeling of onderzoek, is anesthesie soms nodig. Anesthesie zorgt ervoor dat u tijdens de behandeling geen pijn heeft.

lees meer

Uw revalidatie

Het revalidatie team speelt een grote rol na uw operatie. Dit team bestaat uit bijvoorbeeld een revalidatiearts, fysiotherapeut, ergotherapeut.

Plexuspoli

De plexuspoli is een multidisciplinair spreekuur. In één ochtend doen vier verschillende specialisten onderzoek: neuroloog, revalidatiearts, fysio- en ergotherapeut. Samen komen zij aan het einde van de ochtend tot een geïntegreerd behandeladvies voor uw revalidatie. lees meer

Plexuspoli

De plexus is een vlechtwerk van zenuwen in de schouder of de liesstreek, dat ontstoken kan raken. Dit plexusletsel leidt tot uitval van spierkracht en gevoel in uw arm of been. Daardoor kunnen ook overbelasting van andere spieren en secundaire klachten als pijn en vermoeidheid uw dagelijks functioneren negatief beïnvloeden.

De plexuspoli is een multidisciplinair spreekuur. In één ochtend doen vier verschillende specialisten onderzoek: neuroloog, revalidatiearts, fysio- en ergotherapeut. Samen komen zij aan het einde van de ochtend tot een geïntegreerd behandeladvies voor uw revalidatie.

De plexuspoli is met name bedoeld voor patiënten met blijvende klachten na een plexusletsel, maar ook voor diagnostiek, onderzoek en behandeling. De plexuspoli maakt deel uit van het Spierziektencentrum Radboudumc.

Neem contact op met de plexuspoli via de afdeling Revalidatie: (024) 361 48 92

Afdeling Plastische Chirurgie

De afdeling Plastische Chirurgie houdt zich bezig met herstel van vorm en functie van een lichaamsdeel. Het gaat om correctie van aangeboren of verkregen afwijkingen en verminkingen of gebreken.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet