Voorbereiden op de behandeling

Waarom een psychosociaal team?

Het kan zijn dat jij en je partner goed kunnen omgaan met alles rondom de behandeling. Maar soms is het moeilijk om er samen uit te komen. Soms kan het prettig zijn met iemand te praten.

Wat gebeurt er als ik me aanmeld?

Je kunt je via je arts of verpleegkundige aanmelden voor een gesprek. Daarna neemt iemand van het psychosociaal team meestal binnen twee weken contact met je op om een afspraak te plannen voor een gesprek. Dat kan alleen met jou zijn of samen met je partner. Je vertelt wat je moeilijk vindt. Vaak kunnen een of meer gesprekken je al helpen om zelf weer zonder hulp verder te gaan. De maatschappelijk werkende en de medische psycholoog werken samen met artsen en verpleegkundigen die je behandelen.

Patiƫntenzorg Behandelingen Psychosociale begeleiding bij vruchtbaarheidsproblemen

Psychosociale begeleiding bij vruchtbaarheidsproblemen

Jij en je partner zijn verwezen naar de afdeling Voortplantingsgeneeskunde. Problemen met je vruchtbaarheid kan emotioneel zwaar zijn. Het psychosociaal team kan je helpen te leren omgaan met de impact die een behandeling heeft, zowel lichamelijk, psychisch, emotioneel of sociaal.

Voorbereiden op de behandeling

Het kan zijn dat jij en je partner goed kunnen omgaan met alles rondom de behandeling. Maar soms is het moeilijk om er samen uit te komen. Soms kan het prettig zijn met iemand te praten. lees meer

De behandeling

We kunnen u helpen met allerlei vragen en problemen. Medisch Maatschappelijk Werk en Psychologen hebben een beroepsgeheim. lees meer

De behandeling

Waarover gaat het?

Voorbeelden van vragen die gesteld worden en problemen die we kunnen behandelen:
  • Hoe ga ik om met mensen die zonder problemen kinderen krijgen?
  • Ik kan niet blij zijn voor mijn zwangere zus of vriendin. Dat vind ik erg.
  • Ik wil graag starten met een vruchtbaarheidsbehandeling, mijn partner wil geen (verdere) behandeling.
  • Ik voel me erg verdrietig omdat ik niet zwanger wordt. Mijn partner lijkt het niet zo erg te vinden. Hierdoor kunnen we moeilijk met elkaar praten.
  • Mijn partner is verdrietig. Ik weet niet hoe ik hem/haar kan steunen.
  • Verschillende behandelingen hebben niets opgeleverd. Moeten we nog wel doorgaan?
  • De behandelingen zijn niet gelukt. Ik maak me zorgen over hoe ons leven samen zonder kinderen er uit zal gaan zien.
  • We willen graag een tweede kindje. Dat lukt maar niet. Hoe kan het dat ik verdrietig ben, terwijl we al een kindje hebben?

Spoed

Heb je dringend hulp nodig? Neem dan contact op met de verpleegkundige van het Voortplantingsgeneeskunde-team.

Vertrouwen

Medisch Maatschappelijk Werk en Psychologen hebben een beroepsgeheim. Dit betekent dat ze niet met iemand anders praten over wat u vertelt. Als het nodig is, bespreekt de maatschappelijk werkende of psycholoog uw behandeling met uw arts en verpleegkundige. Wil je dit niet? Zeg dit dan. De maatschappelijk werkende of de psycholoog rapporteren in een  elektronisch patiĆ«ntendossier. Als er na de behandeling een wordt geschreven, komt die in dit dossier.

Klachten na de behandeling

Het kan gebeuren dat je niet tevreden bent over (een deel van) je behandeling of het verblijf in het ziekenhuis. Praat er over met de (hoofd)verpleegkundige of arts. Helpt dit niet? Dan kun je een brief sturen naar de Klachtenbemiddeling van het ziekenhuis. lees meer

Klachten na de behandeling

Het kan gebeuren dat je niet tevreden bent over (een deel van) je behandeling of het verblijf in het ziekenhuis. Praat er over met de (hoofd)verpleegkundige of arts. Helpt dit niet? Dan kun je een brief sturen naar de Klachtenbemiddeling van het ziekenhuis.
 
Radboudumc
T.a.v. Klachtenbemiddelaars
Huispost 904
Antwoordnummer 540*
6500 VC Nijmegen
*je hoeft geen postzegel te plakken

  • Medewerkers
  • Intranet