Patiëntenzorg Behandelingen Stent plaatsen bij slokdarmkanker

Stent plaatsen

Als u slokdarmkanker heeft en opereren, bestralen of chemotherapie niet meer mogelijk is en u problemen ervaart om eten door te slikken, dan kunnen we een voedingsbuisje in uw slokdarm plaatsen. Dit heet een stent. lees meer

Stent plaatsen

Als u slokdarmkanker heeft en opereren, bestralen of chemotherapie niet meer mogelijk is en u problemen ervaart om eten door te slikken, dan kunnen we een voedingsbuisje in uw slokdarm plaatsen. Dit heet een stent of endoprothese.

De stent wordt tijdens een endoscopie langs de tumor in de slokdarm geplaatst. Hierdoor kan het eten weer door de slokdarm heen.

U krijgt bij deze behandeling medicijnen die u slaperig en minder gevoelig voor pijn maken. Deze vorm van anesthesie wordt in de volksmond ook wel een ‘roesje’ genoemd. De medicijnen worden via een infuus toegediend. Het doel hiervan is om u met zo min mogelijk angst en ongemak een onderzoek of ingreep te laten ondergaan. Hoewel u in de meeste gevallen slaapt tijdens het onderzoek bent u niet onder algehele narcose. Het is dan ook goed mogelijk dat u zich achteraf nog zaken kunt herinneren. Tijdens het roesje worden uw hartslag, bloeddruk en ademhaling in de gaten gehouden.


Sedatie Roesje

Bij sedatie krijgt u medicijnen die u slaperig en minder gevoelig voor pijn maken. U kan zo makkelijker een onaangename ingreep, zoals een darmonderzoek, ondergaan.

lees meer

Sedatie Roesje

Bij een behandeling onder sedatie krijgt u medicijnen die u slaperig en minder gevoelig voor pijn maken. Deze vorm van anesthesie wordt in de volksmond ook wel een ‘roesje’ genoemd.
We gebruiken sedatie:

  • Bij een onaangename procedure. Denk bijvoorbeeld aan een coloscopie (darmonderzoek).
  • Bij patiënten die erg angstig zijn voor een behandeling.
  • Bij patiënten met claustrofobie die een onderzoek in een MRI-scanner moeten ondergaan.

De sedatiemedicijnen worden via een infuus toegediend. Het doel van sedatie is om u met zo min mogelijk angst en ongemak een onderzoek of ingreep te laten ondergaan. Alhoewel u in de meeste gevallen slaapt tijdens de procedure bent u niet onder algehele narcose. Het is dan ook goed mogelijk dat u achteraf nog zaken kunt herinneren. Tijdens de sedatie worden uw hartslag, bloeddruk en ademhaling in de gaten gehouden.


Na de behandeling

Als de stent geplaatst is, kan uw maagzuur gemakkelijker terugvloeien naar uw slokdarm. U kunt hierdoor last krijgen van zuurbranden en oprispingen. lees meer

Na de behandeling

Als de stent geplaatst is, kan uw maagzuur gemakkelijker terugvloeien naar uw slokdarm. U kunt hierdoor last krijgen van zuurbranden en oprispingen. Zuurbranden is een branderig, drukkend of krampachtig gevoel achter het borstbeen. Meestal kunnen we het verhelpen met medicijnen die de productie van maagzuur remmen. Blijft u klachten houden of ontstaan er opnieuw klachten? Overleg dan met uw arts. 

Slokdarmkanker

Slokdarmkanker is een kwaadaardig gezwel van de slokdarm. lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet