Patiƫntenzorg Behandelingen Tepelreconstructie

Wat is een tepel­reconstructie?

Bij een tepelreconstructie gebruiken we huid van uw borst om een tepel te maken. Hierna kleuren we de tepel en de tepelhof met een tatoeage. Tussen deze ingrepen zit minimaal 3 maanden, zodat de wonden goed kunnen genezen.

Voor de ingreep

Op de dag van de operatie mag u gewoon eten en drinken. Als u bloedverdunnende medicijnen slikt, moet u daar tijdelijk mee stoppen. Overleg dit met uw arts.

De tepel­reconstructie

De ingreep vindt plaats onder plaatselijke verdoving. We desinfecteren uw huid en geven u een verdovende injectie. De chirurg snijdt een patroon in de huid, waardoor de huid vrijkomt. Hiervan maakt de chirurg een tepel. De ingreep duurt 45 tot 90 minuten. lees meer

De tepel­reconstructie

De ingreep vindt plaats onder plaatselijke verdoving. We desinfecteren uw huid en geven u een verdovende injectie. Van de huid op uw borst maakt de chirurg een nieuwe tepel. Hij snijdt een bepaald patroon in de huid zodat de huid vrijkomt. Hiervan maakt de chirurg dan een tepel. We hechten de wond en dekken die af met een vet gaasje en verband. De ingreep duurt 45 tot 90 minuten. Het litteken dat hierbij ontstaat, camoufleren we later met een tatoeage.
 

Tepelhoedje

Voor deze behandeling is het nodig dat u zelf een tepelhoedje koopt en meeneemt naar uw afspraak. U kunt dit kopen bij een apotheek of drogisterij.

Na de operatie

Na de ingreep werkt de verdoving nog een paar uur. Als u pijn heeft, kunt u paracetamol innemen. Na 5 tot 7 dagen komt u op controle. Tot die tijd moet de wond droog blijven. lees meer

Na de operatie

Na de ingreep werkt de verdoving nog een paar uur. Als u pijn heeft, kunt u paracetamol innemen. Na 5 tot 7 dagen komt u op controle. Tot die tijd moet de wond droog blijven en het verband blijven zitten. Dit verband verwijderen we tijdens de 1e policontrole na 5 tot 7 dagen. Dan plaatsen we een tepelhoedje dat u zelf mee moet nemen naar deze afspraak. U kunt deze kopen bij de drogisterij of apotheek. Het tepelhoedje moet u tot 6 weken na de operatie dragen om de nieuwe tepel te beschermen.

Complicaties en risico's

Door de operatie kan een nabloeding of infectie ontstaan. Als u koorts krijgt, veel pijn heeft, de wond blijft bloeden of het verband loslaat, kunt u contact opnemen met de polikliniek Plastische Chirurgie.

Contact

Polikliniek
(024) 361 95 94

Verpleegafdeling
(024) 361 40 14
contactformulier

Behandeling Tepel- en/of tepelhoftatoeage

Bij een tepel- en/of tepelhoftatoeage kleuren we met inkt de nieuwe tepel en het tepelhof op uw borst. Dit gebeurt 3 maanden na de tepelreconstructie. We maken uw tepel en tepelhof zo natuurlijk mogelijk van kleur. lees meer

Team Plastische Chirurgie

Ons team bestaat uit specialisten van verschillende disciplines.


Afdeling Plastische Chirurgie

De afdeling Plastische Chirurgie houdt zich bezig met herstel van vorm en functie van een lichaamsdeel. Het gaat om correctie van aangeboren of verkregen afwijkingen en verminkingen of gebreken. lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet