Wanneer mag u de crème niet aanbrengen?

U mag de crème niet aanbrengen op de ogen, in de neus, oren, mond of de anus. Daarnaast mag u de crème niet aanbrengen als de huid beschadigd is. 

Op plekken met eczeem mag de crème wel aangebracht worden, maar mag de crème maximaal 30 minuten blijven zitten.

Kinderen jonger dan 3 maanden

Bij kinderen jonger dan 3 maanden, brengen wij de crème altijd in het ziekenhuis aan. De plekken waar de crème moet komen zijn lastiger te bepalen en de crème mag minder lang blijven zitten.

Patiëntenzorg Behandelingen Verdovende crème of pleisters bij kinderen

Gebruik van verdovende crème of pleisters

We gebruiken verdovende crème of een speciale pleister bij uw kind om het inbrengen van infusen, bloedafnames en injecties zo comfortabel mogelijk te laten verlopen. Door de verdovende werking van de crème of pleister voelt uw kind hier bijna niets van.

lees meer

Gebruik van verdovende crème of pleisters

We gebruiken verdovende crème of een speciale pleister bij uw kind om het inbrengen van infusen, bloedafnames en injecties zo comfortabel mogelijk te laten verlopen. Door de verdovende werking van de crème of pleister voelt uw kind hier bijna niets van.Hoe kunt u uw kind helpen?

U kunt uw kind helpen door ontspannen en rustig te zijn. Praat over iets dat uw kind leuk vindt en bespreek na afloop wat goed ging. In onderstaande folders vindt u nog meer tips.

De crème zelf aanbrengen


Instructie

Als uw kind regelmatig naar het ziekenhuis komt voor een bloedafname, injectie of infuus, dan kunt u de crème thuis al aanbrengen. 

lees meer

Instructie

Als uw kind regelmatig naar het Amalia kinderziekenhuis komt voor bloedafname, een injectie of infuus, dan kunt u de crème zelf aanbrengen voordat u met uw kind naar het ziekenhuis komt. 

We vertellen u waar, wanneer en hoe u de crème zelf aanbrengt. U krijgt een recept mee om de crème (meestal 5g) en 2 latexvrije pleisters bij de apotheek op te halen. Nu kunt u zelf de crème aanbrengen voordat u naar de polikliniek komt. 

InstructiefilmWanneer mag u de crème niet aanbrengen?

U mag de verdovende crème niet aanbrengen op de ogen, in de neus, oren, mond, anus of als de huid beschadigd is. Bij kinderen jonger dan 3 maanden, brengen wij de crème altijd in het ziekenhuis aan. 

lees meer

Meer informatie


Contact Amalia kinderziekenhuis

Polikliniek
(024) 361 44 15

Verpleegafdeling
(024) 361 38 80
contactformulier

Amalia kinder­ziekenhuis

Het Amalia kinderziekenhuis is onderdeel van het Radboudumc. Jaarlijks behandelen wij ongeveer 25.000 kinderen tussen 0 en 18 jaar.

lees meer

Polikliniek Amalia kinderziekenhuis

Op de polikliniek behandelen we kinderen vanaf de geboorte tot 18 jaar. Naast allerlei specialisaties zoals orthopedie, cardiologie en urologie hebben we speciale spreekuren.

lees meer


Naar uw afspraak polikliniek Amalia kinderziekenhuis

Bezoekadres

Polikliniek Amalia kinderziekenhuis
Radboudumc hoofdingang
Geert Grooteplein Zuid 10
6525 GA Nijmegen

Aanmelden

Meld uw kind aan bij de aanmeldzuil. Daar krijgt u een ticket met een oproepcode. Neem daarna plaats in de wachtruimte en wacht tot uw oproepcode op het wachttijdenscherm verschijnt. Op het scherm ziet u ook een kamernummer staan. Loop samen met uw kind naar de juiste kamer, de zorgverlener komt uw kant uit.

Afspraaktijden

Als het nodig is dat uw kind eerst wordt gezien door de doktersassistent, worden jullie 15 tot 30 minuten eerder uitgenodigd. De doktersassistent meet en weegt uw kind en doet soms ook wat andere metingen ter voorbereiding op de afspraak.

Meer informatie

  • Lees hier hoe u uw kind kunt voorbereiden, wat belangrijk is om mee te nemen en waar u moet zijn.

Routebeschrijving

Reis naar Geert Grooteplein Zuid 10
Ga naar binnen bij: Hoofdingang
Volg route route 785 (Polikliniek Amalia kinderziekenhuis)
  • Medewerkers
  • Intranet