Het onderzoek

Het maken van een 3D-foto lijkt op het maken van een gewone foto bij een fotograaf. Alleen wordt er bij een 3D-foto op hetzelfde moment vanuit verschillende hoeken een foto gemaakt. Op deze manier kunnen we een driedimensionale reconstructie maken van uw gezicht. Voor het maken van de 3D-foto neemt u plaats op een stoel voor het apparaat. De onderzoeker zal u vragen ontspannen vooruit te kijken. Het maken van de foto duurt minder dan een seconde. Het onderzoek duur in totaal ongeveer 5 minuten. Direct nadat de foto is gemaakt, kunt u het resultaat bekijken. Een 3D-foto maken is absoluut niet schadelijk. Er wordt geen gebruik gemaakt van röntgenstraling. Familie of begeleiding mag bij het onderzoek aanwezig zijn.

3D-foto en Cone Beam CT-scan gecombineerd

Vaak maken we ook nog een Cone Beam CT-scan van uw gezicht/hoofd. De informatie over de contouren van uw gezicht hebben we nodig om uw behandeling nog beter te kunnen voorbereiden. Met speciale software kan de informatie uit de 3D-foto's en de Cone Beam CT-scan gecombineerd worden. Dit doen we bijvoorbeeld om een kaakoperatie te plannen. Voor die operatie is het belangrijk te weten wat het effect is van een verplaatsing van de kaak op de weke delen (zoals huid en spieren) van het gezicht.


Wat is een 3D-foto?

Bij een 3D-foto kunnen we een driedimensionale reconstructie maken van uw gezicht. Een 3D-foto maken is absoluut niet schadelijk.

Contact Neem contact op

Afdeling Mond-Kaak-Aangezichtschirurgie

Algemene informatie en afspraken voor controlebezoek
Maandag t/m vrijdag 8-17 uur
(024) 361 38 01

Informatie en afspraken voor poliklinische behandeling
Maandag t/m vrijdag 8-17 uur
(024) 361 37 83

Het onderzoek

Het maken van een 3D-foto lijkt op het maken van een gewone foto bij een fotograaf. Alleen wordt er bij een 3D-foto op hetzelfde moment vanuit verschillende hoeken een foto gemaakt. lees meer

3D-foto bij uw kind

Het maken van de 3D-foto is vergelijkbaar met het maken van een gewone foto met een fototoestel. Uw kind zit bij uw op schoot of op een stoel voor het apparaat. lees meer

3D-foto bij uw kind

Het onderzoek houdt in dat er een driedimensionale (3D) foto wordt gemaakt van het gezicht van uw kind. Dit is vergelijkbaar met het maken van een gewone foto met een fototoestel. Voor het maken van de foto neemt u uw kind op schoot of gaat hij of zij zelf op een stoel voor het apparaat zitten. Familie of begeleiding kan bij het onderzoek aanwezig zijn. Het onderzoek duurt in totaal ongeveer 5 minuten. Het maken van de foto duurt minder dan 1 seconde. De onderzoeker vraagt uw kind ontspannen voor zich uit te kijken. Direct nadat de foto gemaakt is, kunnen u en uw kind het resultaat bekijken.

De 3D foto gebruiken we om informatie over de contouren van het gezicht van uw kind te verkrijgen. Deze informatie is nodig om uw behandeling nog beter voor te bereiden. In sommige gevallen bepaalt uw behandelend arts, dat er aanvullend eveneens een 3D CT-scan (computer tomografie) van het hoofd van uw kind gemaakt moet worden.

Meer informatie


Afdeling Mond-Kaak-Aangezichts­chirurgie

De specialisten van de afdeling Mond-Kaak-Aangezichtschirurgie behandelen voornamelijk ziektes en afwijkingen van mond, kaak en aangezicht. Wij behandelen zowel poliklinisch (dagbehandeling) als klinisch (met opname).

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet