Tijdens het onderzoek

U wordt met een rolstoel naar de onderzoeksruimte gebracht. Daarna start het onderzoek en gaat u 6 minuten lopen. U loopt zo snel mogelijk heen en weer over een gemarkeerde afstand van 30 meter. Het is de bedoeling dat u een zo groot mogelijke afstand aflegt waarbij u tussendoor even mag uitrusten wanneer dat nodig is. Tijdens het lopen krijgt u een sensor aan uw vinger om het zuurstofgehalte in uw bloed en uw hartslag te meten. Het onderzoek neemt ongeveer 30 minuten in beslag.

Patiƫntenzorg Onderzoeken 6 minuten looptest

Wat is een 6 minuten looptest?

Met een 6 minuten looptest meten we hoe groot de afstand is die u lopend af kunt leggen in 6 minuten. Daarbij meten we ook het zuurstofgehalte in uw bloed en de hoogte van uw hartslag.

Het onderzoek


Voor het onderzoek

U kunt uw eigen medicatie gewoon blijven gebruiken. Het is belangrijk dat u vanaf twee uur voor het onderzoek geen zware inspanning meer verricht. Verder adviseren wij makkelijk zittende kleding en schoenen aan te trekken.

Tijdens het onderzoek

Tijdens het onderzoek loopt u gedurende 6 minuten zo snel mogelijk heen en weer. Het is de bedoeling dat u een zo groot mogelijke afstand aflegt. Tijdens het lopen krijgt u een sensor aan uw vinger om het zuurstofgehalte in uw bloed en uw hartslag te meten. lees meer

De uitslag

Uw behandelend arts bespreekt de uitslag van het onderzoek met u.

Meer informatie


Radboudumc Nijmegen

Ingang: Hoofdingang
Gebouw: C
Verdieping: 0
Route: 725

bekijk route

Radboudumc Nijmegen

Bezoekadres

Radboudumc hoofdingang
Geert Grooteplein Zuid 10
6525 GA Nijmegen

Routebeschrijving

Reis naar Geert Grooteplein Zuid 10
Ga naar binnen bij: Hoofdingang
Ga naar Gebouw C, Verdieping 0 en volg route 725

Afdeling Longziekten

Onze afdeling is gespecialiseerd in onderzoek en behandeling bij (chronische en/of complexe) longaandoeningen.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet