Patientenzorg Onderzoeken Coloscopie Voorbereiding bij dubbelloops ileostoma

Voorbereiding

Als u het onderzoek ‘s middags heeft en u bent gewend om ’s middags warm te eten, dan raden wij u aan geen grote maaltijd te eten. Een verpleegkundige of medisch assistent haalt u op uit de wachtruimte en neemt een checklist met u door.

lees meer

Voorbereiding

Als u het onderzoek ‘s middags heeft en u bent gewend om ’s middags warm te eten, dan raden wij u aan geen grote maaltijd te eten. Een verpleegkundige of medisch assistent haalt u op uit de wachtruimte en neemt een checklist met u door. Hij of zij prikt eventueel ook een infuusnaald. Om uw dikke darm van binnen goed te kunnen bekijken, moet deze goed schoon zijn. De stomaverpleegkundige spoelt het distale deel (het deel dat overgaat in de dikke darm) van de stoma. Dit gebeurt in een aparte voorbereidingsruimte met toilet. U zit in halfzittende houding op een brancardbed. Er komt speciaal stomamateriaal (irrigatie sleeve) op de opening. Hierdoor brengt de verpleegkundige voorzichtig een zachte spoelkatheter in de stomaopening die richting de dikke darm gaat. Via deze katheter wordt de darm met lauwwarm water schoongespoeld. U kunt hierbij krampen krijgen. 

Dag van het onderzoek

Op de dag van het onderzoek meldt u zich bij de receptie van het Endoscopie Centrum, route 763. Wij vragen u om 5 kwartier voor de geplande tijd op de afdeling aanwezig te zijn. Dan hebben we genoeg tijd om het onderzoek voor te bereiden.

lees meer

Dag van het onderzoek

Op de dag van het onderzoek meldt u zich bij de receptie van het Endoscopie Centrum, route 763. Wij vragen u om 5 kwartier voor de geplande tijd op de afdeling aanwezig te zijn. Dan hebben we genoeg tijd om het onderzoek voor te bereiden. Reken ongeveer 15 minuten extra om te parkeren en naar onze afdeling te lopen.

Stomamateriaal

Wilt u extra stomamateriaal meenemen naar het ziekenhuis?