De uitslag

In de loop van de middag bespreekt de gynaecologische oncoloog of de assistent gynaecoloog de uitslag van het onderzoek met u. U hoort welk onderzoek eventueel nog nodig is en welke behandeling de voorkeur heeft. Het is daarom verstandig iemand mee te vragen om u te begeleiden. Ook is door de anesthesie uw reactievermogen verminderd, waardoor u niet zelf kunt autorijden.

Patiƫntenzorg Onderzoeken Inwendig onderzoek onder anesthesie

Wat is een inwendig onderzoek?

Tijdens dit onderzoek stellen we de plaats en het stadium van het gezwel vast. We voeren het onderzoek uit met minimaal 3 specialisten: een gynaecologische oncoloog, een radiotherapeut en een assistent gynaecoloog. lees meer

Wat is een inwendig onderzoek?

Tijdens dit onderzoek stellen we de plaats en het stadium van het gezwel vast. We voeren het onderzoek uit met minimaal 3 specialisten: een gynaecologische oncoloog, een radiotherapeut en een assistent gynaecoloog. Zij vergelijken hun uitslagen met elkaar.

Waarom algehele anesthesie (narcose)?

Tijdens dit onderzoek wordt gecombineerd getoucheerd, hierdoor kan de arts dieper het kleine bekken aftasten. Omdat het toucheren dieper gebeurt dan normaal, is dit pijnlijker. U kunt zich hierdoor niet goed ontspannen waardoor minder goed kan worden uitgevoerd en het gezwel minder goed kan worden afgegrensd. Het onderzoek vindt daarom plaats onder algehele anesthesie.


Contact

Afdeling Verloskunde en Gynaecologie

(024) 361 47 88

Het onderzoek


Tijdens het onderzoek

Tijdens het onderzoek kijkt de arts met een eendenbek in uw vagina naar het gezwel. Vervolgens toucheert deze u om de grootte van het gezwel vast te stellen om na te gaan of er sprake is van groei of doorgroei. lees meer

Tijdens het onderzoek

Op de dag van het onderzoek nemen we u op de dagunit of de verpleegafdeling op. De ingreep staat als eerste in de ochtend gepland. Het tijdstip dat u wordt verwacht staat vermeld op de afsprakenkaart of we bellen u.

Tijdens het onderzoek kijkt de arts met een eendenbek (speculum) in uw vagina naar het gezwel. Vervolgens toucheert deze u om de grootte van het gezwel vast te stellen. Dit gebeurt vaginaal (via de schede), rectaal (via de anus) en vaginaal/rectaal (via de schede en de anus). Ook worden de ophangbanden van uw baarmoeder, het gebied tussen uw baarmoeder en darm, en het gebied tussen rectum en blaas afgetast om na te gaan of sprake is van groei of doorgroei.

Extra onderzoek

Tijdens het onderzoek kan de arts ook een blaasonderzoek (cystoscopie) doen. Met een cystoscoop (een speciale kijker) brengt de arts een steriele vloeistof in uw blaas, waardoor de binnenkant van uw blaas goed te zien is. Eventueel spoelt de arts uw blaas of verwijdert hij of zij een klein stukje weefsel uit uw blaas.


De uitslag

In de loop van de middag bespreekt de gynaecologische oncoloog of de assistent gynaecoloog de uitslag van het onderzoek met u. U hoort welk onderzoek eventueel nog nodig is en welke behandeling de voorkeur heeft. lees meer

Behandeling Anesthesie

Als u naar het Radboudumc komt voor een operatie dan krijgt u te maken met anesthesie (verdoving of narcose). Ook voor andere ingrepen, zoals een behandeling of onderzoek, is anesthesie soms nodig. Anesthesie zorgt ervoor dat u tijdens de behandeling geen pijn heeft.

lees meer

Meer informatie


Naar uw afspraak adres en route

Ingang: Hoofdingang
Gebouw: F
Verdieping: 0
Route: 782

bekijk route

Naar uw afspraak adres en route

Bezoekadres

Radboudumc hoofdingang
Geert Grooteplein Zuid 10
6525 GA Nijmegen

Routebeschrijving

Reis naar Geert Grooteplein Zuid 10
Ga naar binnen bij: Hoofdingang
Ga naar Gebouw F, Verdieping 0 en volg route 782

Afdeling Verloskunde en Gynaecologie

De afdeling Verloskunde en Gynaecologie biedt een zeer breed zorgaanbod aan vrouwen in verschillende levensfasen. Wij behandelen patiƫnten met eenvoudige, veel voorkomende aandoeningen tot zeer complexe en zeldzame ziektebeelden en problematiek.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet